Ruokaklassikot ja perinneherkut ihastuttavat yhä! Nämä olivat suosituimmat reseptimme vuonna 2017
Ruoka
Ruokaklassikot ja perinneherkut ihastuttavat yhä! Nämä olivat suosituimmat reseptimme vuonna 2017
Kokosimme reseptiemme joukosta kymmenen suosikkianne tältä vuodelta. Arvaatko, mitkä ohjeet löytyvät suosituimpien listan kärjestä?

5. Lempeä linssikeitto maistuu koko perheelle

Kuuluuko pehmoinen linssikeitto teidänkin perheen arkirepertuaariin? Edullisen ja helpon sopan voi halutessaan tuunata maustamalla reilummin tai soseuttamalla samettiseksi. Varsinkin, jos kattilan ääreen eksyy linssien vastustaja, niin soseuttamalla pienet linssit piiloutuvat sakeaan rakenteeseen epäluuloisilta katseilta.

4. Siirapilla sivellyt kaalikääryleet

Mehevät jauheliha-riisitäytteiset kaalikääryleet hurmaavat aina uudelleen. Jos epäilet kaalikääryleiden rullailuprojektia liian työlääksi, niin kutsu kaverit kääryletalkoisiin. Sarjatyönä homma sujuu nimittäin varsin sutjakkaasti. Tämä perinteinen resepti on hurmannut myös käärylekonkarit, sillä lukijat kommentoivat ohjetta näin: "Ihan kuin äitin tekemiä 70-luvulla" ja "Selkeä resepti, toimi hyvänä muistinavaajana tällaiselle vanhalle konkarillekin!".

3. Pizzaperjantain kulmakivi eli pizzapohja

Simppeli, mutta tosi hyvä pizzapohjan ohje ei selittelyjä kaipaa. Herkullinen pohjataikina on kuin tyhjä taulu valmiina täytettäväksi omilla lemppareillasi.

2. Kermaa, tilliä ja lohta: perinteinen lohikeitto on helppo ja hyvän makuinen

"Tätä on testattu – aivan passeli!", kommentoi lukijamme tätä perinteistä lohikeittoa. Perunat, porkkanat ja sipulit saavat kaverikseen lohifileetä, ruokakermaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä. Aina toimiva soppa viimeistellään vielä tuoreella tillillä ja ta-daa: klassikko on valmis.

1. Ikuinen ykkönen: perinteinen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko, kotiruokien kruunaamaton klassikko, pysyy suomalaisten sydämessä vuodesta toiseen – ja vuodenajasta toiseen, kuten olemme huomanneet. Mehevä kaalilaatikko edustaa tuulisessa maailmassamme pysyvyyttä ja lämpöä. Myös reseptin keräämät 228 kommenttia osoittavat, että kaalilaatikko on meille tärkeä ja monella on siitä oma versionsa.

Lue lisää:

Kommentoi »