Kokkaa tuplasatsi, jalosta jämät ja tee lista kiirepäivän varalle – ruokakirjailija Outi Tuomivaara neuvoo, miten saat arkiruokailusta sujuvampaa ja helpompaa
Ruoka
Kokkaa tuplasatsi, jalosta jämät ja tee lista kiirepäivän varalle – ruokakirjailija Outi Tuomivaara neuvoo, miten saat arkiruokailusta sujuvampaa ja helpompaa
Samasta padasta -ruokakirjailija Outi Tuomivaara kannustaa helpottamaan arkiruoanlaittoa itseä ja jälkikasvua kuunnellen. Ruoka on parhaimmillaan päivän kohokohta.
6.10.2021
 |
Kotivinkki

1. Kuuntele itseäsi

Suunnitelmallinen excelöi seuraavan kuukauden ruokalistan ja tilaa kahden viikon raaka-aineet marketista kerralla. Spontaani innostuu resepteistä somessa ja tallentaa niitä puhelimeen seuraavaa kauppapyrähdystä varten. Tähtää itsellesi sujuvimpaan ja intuitiivisimpaan tyyliin.

2. Ota lapset mukaan

Osallista lapset suunnitteluun. Esimerkiksi kerran viikossa voi olla lasten päättämä päivällinen. Kokkailuharrastuksen voi aloittaa helpoista aputehtävistä. Lasten makuaisti tottuu uusiin raaka-aineisiin helpommin, kun niitä voi maistella jo ruoan valmistusvaiheessa.

3. Kokkaa tuplat

Jos ruoanlaitolle ei löydy aikaa tai intoa joka päivä, tuplaa reseptit niin, että ruoasta riittää ainakin kahdelle aterialle. Myös puolivalmisteet nousevat kiireessä arvoonsa. Skippaa valkosipulien kanssa nyhertäminen valmiilla valkosipulimurskalla, se toimii yhtä lailla.

4. Upota jämät ja improvisoi

Hyödynnä kattilanpohjalle jääneet jämät jalostamalla niistä uusia lajeja. Upota tähteet munakkaisiin, wokkeihin, salaatteihin ja sämpylöihin. Ota uusien annosten kehittely luovan huvin kannalta ja kokeile niissä rohkeasti itsellesi uusia makuyhdistelmiä.

5. Kokoa luottopatteri

Kerää ulkomuistilista helpoista ja maukkaista luottoresepteistäsi, joiden ainesosaluettelon muistat unissasikin. Vilkaise listaa kun päässä lyö tyhjää. Pidä yllä myös kotivaraa eniten käyttämistäsi luottotuotteista, kuten tomaattimurskasta ja pastasta.

6. Hyödynnä teknologia

Lapsille suunnatut kokkausvideot eivät edellytä lukutaitoa. Outi on mukana kehittämässä maksullista Carrot Kitchen -sovellusta, joka sisältää helppoja mutta maistuvia ruokaohjeita taidoiltaan eritasoisille kotikokeille. Kokkailu lisää lasten itseluottamusta ja intoa ruokaa kohtaan.

Kokeile Outin nopeaa mutta herkullista Huijarin Tikka Masalaa.
Kommentoi »