Ruokabloggaajamme paljastavat: tämä ruoka on kiireisen arjen pelastus
Ruoka
Ruokabloggaajamme paljastavat: tämä ruoka on kiireisen arjen pelastus
Ruokabloggaajamme paljastavat, mikä ruoka pelastaa kiireisen arjen. Nappaa talteen ja testiin helpot ja herkulliset reseptit: keitot, bolognese, uuniperunat ja kasvisvokki.

Simppelit uuniperunat valmistuvat kuin itsestään

"Olen perunoiden suurkuluttaja. Silloin, kun en jaksaisi kokata mitään, teen usein uuniperunoita. Laitan kilon pussillisen pestyjä rosamunda-perunoita uunivuokaan, sekaan pari rosmariinin ja timjamin oksaa sekä runsaasti valkosipulinkynsiä kuorineen hieman murskattuna. Sitten vielä reilusti oliiviöljyä ja suolaa päälle."

Muunneltava porkkana-linssikeitto on koko perheen suosikki

"Linssikeiton ainekset löytyvät aina kaapista, ja keitto on helppo sekä nopea valmistaa. Ihana maku tulee currytahnasta. Kaikki kolme lasta pitävät tästä arjen pelastajasta ja ovat nimenneet sen yhdeksi lempiruoistaan. Lapset syövät keiton yleensä raejuuston kanssa. Aikuisten keiton juju on rapeiksi paahdetut kikherneet, jotka tuovat mukaan ruokaisuutta."

Lohtu- ja arkiruoka samassa: pasta bolognese

"Pasta bolognese valmistuu nopeasti ja jauhelihaa on aina jääkaapissa. Bolognese on myös samaan aikaan lohturuokaa ja terveellistä arkiruokaa. Teen pastan aina täysjyväspagettiin sekä käytän reilusti kasviksia. Jos viikonlopulta on jäänyt tilkka punaviiniä, vielä parempi, mutta viini ei ole välttämätön. Bolognesea tulee tehtyä ainakin kerran kuussa, vaikka muuten käytän harvoin samoja reseptejä."

Yhdestä kattilallisesta riittää moneksi päiväksi: eksoottinen kanakeitto

"Eksoottinen kanakeitto on sellainen herkku, jota meidän perheessä tehdään pari kertaa kuussa ja talvisaikaan vieläkin useammin. Yhdestä kattilallisesta riittää useammaksikin päiväksi. Tämä kanakeitto ylitti kaikki odotukset siitä huolimatta, että en erityisemmin pidä ananaksesta ja Ukko ei ole kovin ihastunut kookokseen. Kaikki maut ja mausteet yhdessä tuottivat kuitenkin mainion tuloksen, ja tästä tuli resepti jatkuvaan arkikäyttöön. Noukin kolmesta eri kanakeittoreseptistä parhaat palat, joten tämä on jonkinlainen kokoelmaohje. "

"Yritän kaikin keinoin välttää marinoituja kanasuikaleita, ruokiin pitää saada makua jollain muulla tavalla. Monet tuoreet yrtit ja hiukan eksoottisemmat mausteet sopivat mielestäni juurikin keittoruokiin. Jos jotain ei kaapista löydy, sen voi jättää pois tai rohkeasti korvata jollain toisella. Syysaikaan laittaisin mukaan hetkeksi kanelitangon, mutta näin joulun jälkeen on kanelikiintiö kuitenkin täynnä."

Vartissa valmistuva wokki

"Wokki on supernopea arkiruoka, sillä sen tekee ihan vartissa. Usein teemme wokkia kaupan hevi-osastolta löytyvistä tuores-kasvispakkauksista. Lisäksi heittelemme sekaan cashew- tai maapähkinöitä. Kukkakaali on ihanan monipuolinen ja teemme siitä sosekeittoa lähes viikottain. Ihanan maun sosekeittoon saa myös lisäämällä valkosipulia."

Jinna ja Jonna, Dr. Sugar -blogi

Kommentoi »