Ruoka
Kotivinkki

Ruis ja makuparit

Ruis ja makuparit

Rukiiset makupalat on helppo pyöräyttää yllätysvieraille tai rentoon buffet-pöytään.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Riikka Kantinkoski

Miniruispala ja lohi Hienonna ½ punasipulia, 200 g kylmäsavulohta ja 100 g graavilohta. Yhdistä pieneen purkilliseen smetanaa. Mausta tillisilpulla ja sitruunamehulla. Jaa täyte leiville ja rouhaise päälle pippuria.

Ruispaahtoleipä, omena ja vuohenjuusto Paahda leivät ja leikkaa kolmioiksi. Sipaise päälle paistonkestävää omenamarmeladia ja vuohenjuustoviipale. Kuumenna uunissa muutaman minuutin ajan.

Ruissipsi ja maksapasteija Sekoita maksapasteijan joukkoon pari ruokalusikallista konjakkia. Jaa täyte ruissipseille. Koristele suolakurkkuviipaleilla tai minikurkuilla.

Kotivinkki 10/2013 

Julkaistu: 26.6.2013