Rouheasti romanttinen – 10 ideaa arkkupöytiin
Sisustus
Rouheasti romanttinen – 10 ideaa arkkupöytiin
Matka-arkku sohvapöytänä on kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Se tarjoaa sekä laskutason että säilytystilaa.
Julkaistu 22.2.2017
Unelmien Talo&Koti
Rivitalokodin olohuoneen katseenvangitsija on vanha metallinen merimiesarkku upeine heloineen. Perhe sai sen lahjaksi naapuriltaan. Kyljessä on vielä muistoja merikarhun menneistä matkoista. Patinoitunut arkku sopii hienosti antiikkinahkaisen nojatuolin ja taljamaton seuraan.
Matalat lipastot toimivat arkkupöydän tavoin, sillä myös niiden uumeniin voi kätkeä yhtä ja toista ja ne tarjoavat myös tarpeellista laskutasoa. Lipastot on asetettu rinnakkain tilanjakajiksi sohvaryhmän ja ruokapöydän väliin.
Vanha arkistointiarkku oli alun perin puunvärinen, mutta uudessa kodissaan se on ehtinyt vaihtaa väriä moneen kertaan. Arkku löysi paikkansa makuuhuoneesta sängyn jalkopäästä. Kannen päälle viikataan päiväpeitto yöksi syrjään, ja sisään mahtuu reilusti varapeitteitä ja -tyynyjä. Pyörät helpottavat liikuttelua.
Omakotitalon yläkertaan on sisustettu viihtyisä tv-huone, jossa on sohvapöytänä kaunis, elämää nähnyt arkku. Se ostettiin kierrätyskeskuksesta talon rakennusurakan alussa, jolloin oli vielä puute säilytyspaikoista. Vihreistä pulloista tuli raikas asetelma arkun kannelle.
Appivanhemmat lahjoittivat vanhan arkun sohvapöydäksi rintamamiestalossa asuvalle pariskunnalle. Sen pintaan siveltiin suurpiirteisesti valkoista puuvahaa, jotta arkku saatiin sopimaan paremmin vaaleasävyiseen ympäristöönsä. Eripariset kynttilänjalat on aseteltu ajopuun kappaleelle, jonka perheen isä toi tuliaisiksi Lapista.
Lapsiperheen olohuoneessa on kaksi armeijan käytöstä poistamaa ruoankuljetusarkkua, jotka on maalattu mustiksi. Rinnakkain aseteltuina niistä tulee reilunkokoinen pöytätaso. Arkkuihin voi kätkeä ylimääräiset tyynyt ja torkkupeitot, jotka eivät ole käytössä juuri nyt.
Rivitalon olohuoneessa sohvapöytänä on vanha armeijan arkku, joka on maalattu valkoiseksi – tarkoituksella hiukan huolimattomasti, jotta pinnan rosoisuus ei peity maalin alle. Olkkari on pyhitetty kokonaan seurustelulle ja lueskelulle, joten sinne ei haluttu televisiota.
Tilava puuarkku ehti kiertää pitkän matkan, ennen kuin se päätyi vanhan puutalon makuuhuoneeseen. Tehtäväkin on vaihtunut toiseksi. Jossain vaiheessa arkku sai pyörät alleen. Kauniisti tummuneessa kalusteessa on tismalleen sama lämmin sävy kuin esiin otetussa hirsiseinässä.
Äidin ja kahden pikkupojan kodin olohuone on sisustettu ruskan värein lämpimäksi pesäksi. Sohvapöytänä on aidosti vanha arkku, joka on ostettu aikoinaan Pentikiltä. Kelimtyynyt sekä jännittävät valaisimet ja lyhdyt tuovat kotiin aavistuksen itämaista tyyliä.
1940-luvulla rakennetussa talossa asuva pariskunta metsästää mielellään huonekaluja kirpputoreilta. Mitä enemmän ne ovat nähneet elämää, sen parempi. Näiltä reissuilta on peräisin myös olohuoneen arkkupöytä, jossa on perheen äidin mielestä juuri sopivasti patinaa ja särmikkyyttä.

Lue lisää:

Kommentoi »