Avotakka

Keveä ja klassinen rottinkipunos ihastuttaa nyt kalusteissa – poimimme kauneimmat uutuudet ja vintagelöydöt

Keveä ja klassinen rottinkipunos ihastuttaa nyt kalusteissa – poimimme kauneimmat uutuudet ja vintagelöydöt
Rottinkipunos muistetaan etenkin Thonetin wieniläistuolista vuodelta 1859. Verkkomainen luonnonmateriaali antaa puukalusteille keveyttä ja arvokkuutta, joka sopii klassiseen sisustustyyliin.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, valmistajat ja maahantuojat
Keveä rottinkipunos sopii hyvin art deco -tyyliseen vaatekaappiin. Mustat raamit korostavat hienosti rottinkipunoksen keveyttä, ja hengittävä materiaali pitää kaapiston sopivasti ilmastoituna. HK Livingin kaappi (125 x 50 cm, kork. 200 cm ), tiedustelut Winkel Shop.
Seinään kiinnitettävä Matrin Lempi-sängynpääty on yhdistelmä saarnia ja rottinkipunosta. Mustat reunukset antavat ilmavalle sängynpäädylle näyttävät raamit. Päätyjä saa kolmessa eri koossa.
Venetsia-tuoli on palannut jäädäkseen. Kirpputoreilta ja nettihuutokaupoista voi olla vaikea löytää ehjiä tuoleja, sillä 1980-luvun suosikkituolin rottinkipunos hajosi yleensä aina istuinosasta. Tässä kodissa Venetsia-tuoli on yhdistetty moderniin työpöytään, joka sopii mittasuhteiltaan siroon kaarevaan tuoliin.
Verkkomainen rottinkipunos istuu hyvin pienen ja siron keinutuolin materiaaliksi. Valkoiset puuosat korostavat kiikkutuolin keveyttä. Odense-keinutuoli, Jotex.
Avotakan sisustustoimittajan Laura Brotheruksen olohuoneessa komeilee ruotsalainen vintagetuoli, jonka käsinojissa on rottinkipunosta. Klassinen tuoli sopii hyvin raikkaaseen skandinaaviseen sisustukseen. Pohjoismaisia vintagetuoleja voi löytää ainakin Bukowski's marketista tai Helanderin huutokaupasta.
Rottinkipunostarjotin on kuin taulu, jonka haluaisi laittaa seinälle. Salon-tarjotin, Normann Copenhagen.
Wieniläistuoleilla saa näyttävyyttä ruokailutilaan. Tuolien ei tarvitse olla identtisiä. Herkullinen kokonaisuus syntyy, kun sijoitat puisten tuolien joukkoon rottinkipunostuoleja. Bell-wieniläistuolit ovat massiivijalavaa, Ellos.
Ikoninen Thonet-keinutuoli odottaa uutta tulemista. Kurvikas keinutuoli on puusepäntyön taidonnäyte. Komea kiikku keinui aikoinaan myös Picasson ateljeessa. Tammipuisessa Thonet 21 -keinutuolissa on käsinsidotut rottinkipunokset.
Design House Stockholmin Air-senkin ovet on rytmitetty rottinkipunoksella. Vintagekaappia muistuttavan senkin takaosakin on rottinkia, joten sitä voi käyttää myös tilanjakajana. Tammirunkoinen Air-senkki (120 x 40 cm, kork. 81 cm), Finnish Design Shop.
Julkaistu: 19.10.2018
Kommentoi »