Maku

Kuohuvaa vappuun ja kevään juhliin! Viiniasiantuntijan 5 nappivalintaa: trendikkäät roseekuohuviinit

Kuohuvaa vappuun ja kevään juhliin! Viiniasiantuntijan 5 nappivalintaa: trendikkäät roseekuohuviinit
Marjaisa ja ryhdikäs rosee on viinimaailman kuumin puheenaihe kesän kynnyksellä. Kokeile roseekuohuviinejä kilistelyn lisäksi erilaisten ruokien kanssa. Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa viisi suositusta.
Julkaistu: 26.4.2019

Takuuvarma bileskumppa

Cavas Hill Cuvée 1887 Rosé Cava Brut 8,49 euroa/0,75 l.

Kypsän mansikkainen ja sähäkän hapokas Cavas Hill Cuvée 1887 Rosé Cava on takuuvarma bileskumppa terassin avajaisiin ja muihin kevään juhliin. Helposti lähestyttävä espanjalainen cava on mainio aperitiivi. Tarjoa kuohuviini hyvin viilennettynä.

Kilistelyyn ja ruokapöytään

Barth Pinot Rosé Brut 23,99 euroa/0,75 l.

Rheingaun viinialueelta kotoisin oleva Barth Pinot Rosé on kypsän marjaisa ja raikas. Sen maku on pitkä ja monivivahteinen. Yhteen pulloon on onnistuttu mahduttamaan ämpärikaupalla luonnetta, joka yllättää kokeneemmankin viininystävän. Saksalainen kuohuviini sopii kilistelyyn, eikä juoma ujostele ruokapöydässäkään.

Noutopöytään tai eväskoriin

Gran Barón Rose Cava Brut 11,99 euroa/0,75 l.

Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Gran Barón Rose Cava on nestemäinen joka paikan höylä. Metsämansikkainen ja sitruksinen espanjalainen kuohuviini on täydellinen valinta noutopöytään ja eväskoriin. Pienet suolaiset tapakset ja ruokaisat salaatit löytävät tästä skumpasta maittavan painikaverin.

Kalaruokien kaveri

Graham Beck Méthode Cap Classique Rosé Brut 19,90 euroa/0,75 l.

Perinteisellä pullokäymisellä valmistettu Cap Classique on Etelä-Afrikan vastaus samppanjalle. Pirteän hapokas ja aavistuksen paahteinen Graham Beck Méthode Cap Classique Rosé on herkullinen kuohuviini niin arkeen kuin juhlaan. Monipuolinen roseekuohuva toimii niin kalaruokien kuin mausteisen curryn kaverina.

Samppanjan ystävälle

Ayala Rosé Majeur Champagne Brut 52,48 euroa/0,75 l.

Samppanjatalo Ayala tunnetaan puhdaspiirteisistä ja ryhdikkäistä kuohuviineistä. Kuiva, pirteän marjaisa ja vivahteikas Ayala Rosé Majeur Champagne on suutuntumaltaan runsaan kupliva ja tasapainoinen. Laadukas roseesamppanja on monipuolinen ruokaviini, joka sopii niin suolaisten alkupalojen kuin raikkaiden jälkiruokien seuraan.

Kommentoi »