Rock 'n' roll! Omakotitalon kellarista löytyy nostalgiaa henkivä fiftaribaari
Sisustus
Rock 'n' roll! Omakotitalon kellarista löytyy nostalgiaa henkivä fiftaribaari
Omakotitalon varastohuone muovautui innokkaiden autoharrastajien käsissä kotibaariksi. Viihtyisä oleskelutila on sisustettu amerikkalaista diner-henkeä sekä fiftarityyliä mukaillen.
23.3.2017
 |
Meidän Talo

Heidi ja Jani rakennuttivat vuonna 2012 puutalon suurelle tontille Lappeenrantaan. Jo ennen rakennusurakan alkamista suunnitelmissa oli riittävän suuri autotalli ja sen oheen saumattomasti liittyvä baari.

Lähtötilanteessa tuleva kotibaari oli vain harkkoseinäinen ja betonilattiainen huone, joka oli täytetty talon rakentamisesta jääneillä ylijäämätavaroilla. Remontin myötä kellarista tuli kuitenkin viihtyisä oleskelutila, joka noudattelee amerikkalaisen diner-ravintolan henkeä. 

Heidi ja Jani tekivät kaiken itse ystäviltä tullutta talkooapua lukuunottamatta. Remontissa tasoitetut harkkoseinät ja betonikatot saivat turkoosin maalin, seinien alaosa maalattiin vaalealla. Lattia pinnoitettiin shakkiruutuisella muovimatolla. Betonilattiassa muovimaton alla on lattialämmitys, joka asennettiin jo talon rakennusaikana. –  Ainoastaan maalit ja muovimaton hankimme kaupasta uutena. Kaikki muu on aidosti vanhaa kierrätystavaraa. Koska pitäydyimme kierrättämisajatuksessa, budjettimme piti hienosti. Säästimme kaikessa, Heidi ja Jani kertovat.

15 neliön varastohuoneen remontin kokonaiskustannukset olivat noin 1 000  euroa. Suurimmiksi kulueriksi muodostuivat 300 euroa maksanut muovimatto sekä maalit. Ajan henkeen sopiva pöytäryhmä hankittiin Ruotsista 180 eurolla. 

Molemmat nauttivat lopputuloksesta, sillä baarissa näkyy heidän elämäntapansa. Siellä on mukava viettää iltaa ystävien kanssa, ja toisaalta se tarjoaa hienot puitteet myös laatuajalle ihan kaksistaan. 

– Haaveilemme vielä jukeboksista, josta voisimme soittaa ajan henkeen sopivia kappaleita. Vanha 50-lukulainen televisiokin olisi tervetullut, siitä rakennettaisiin baarikaappi, he maalailevat.

Kylttien kokoelma päivittyy jatkuvasti uusilla tulokkailla. Power Meet -kyltit on hankittu autoharrastajien tapahtumasta. Osa kylteistä on Heidi omasta Livinki Design -kaupasta.
Sopivasti kolhuja saanut kypärä on saatu amerikkalaista jalkapalloa pelaavalta ystävä. Vanha putkiradio sopii tyyliin, vaikka haaveissa onkin jukeboksin hankinta. 
Heidi ja Jani ostivat vanhan jukeboksin ohjausyksikön helsinkiläisestä antiikkiliikkeestä. Asetelmaa täydentää Esson nostalginen öljypurkki.
Baarin pöytä ja villit tuolit löytyivät Ruotsista autotapahtumasta. Suomeen ne matkasivat tyyliin sopivasti avoauton kyydissä. Lokoisat oltavat baarin väelle takaa keinonahkainen sohva, joka tarvittaessa levittyy vuoteeksi. 
Kekseliäitä ideoita on joka puolella kotibaaria. Pöydän päälle valoa antamaan on ripustettu Janin ideoima kypärävalo. Valaisinosa on hankittu Clas Ohlsonilta.
Baari sijaitsee autotallin takana olevassa varastohuoneessa. Talo on rakennettu vuonna 2012. Baari valmistui vuotta myöhemmin.
1 kommentti