Rintamamiestalon keittiö taipuu moneen tyyliin: poimi ideat neljästä erilaisesta, upeasta kodista!
Sisustus
Rintamamiestalon keittiö taipuu moneen tyyliin: poimi ideat neljästä erilaisesta, upeasta kodista!
Rintamamiestalon keittiössä toimii niin tehdastyyli kuin uuden ja vanhan yhdistely. Tuore kirja esittelee persoonallisesti ja rakkaudella kunnostettuja rintamiestaloja eri puolilta Suomea. Katso, miten eri tavoin rintamamiestalon keittiön voi sisustaa!

Lähes jokainen tietää, millainen on rintamamiestalo: puolitoistakerroksinen, harjakattoinen puutalo, jonka huoneet kiertävät keskellä olevan tulisijan ympärillä ja yläkertaan vievät portaat narisevat. Suomalaisten rakastama talomalli herättää muistoja ja tunteita.

Toimittaja Maija Tiensuun ja valokuvaaja Annabelle Antaksen kirja Rakas rintamamiestalo (Docendo, 2018) kertoo 11 kauniin rintamamiestalon tarinan. Kodit on remontoitu rakkaudella tähän päivään. Esittelemme uutuuskirjasta neljän kodin upeat keittiöt!

1. Vanhaa kunnioittaen Äänekoskella

Annastiina ja Teemu halusivat antaa Äänekosken Markkamäessä sijaitsevan talonsa keittiölle arvoisensa ilmeen. Kurkista koko kotiin tästä!

Talon henkeen sopivat kaapistot löytyivät netin kautta vanhasta purettavasta talosta Närpiöstä. Vaikka keittiö näyttää vanhalta, siinä on muun muassa alakaappiin integroitu astianpesukone.
Alkuperäinen hella oli purettu pois, mutta Annastiina ja Teemu hankkivat tilalle vanhan Porin Maijan.
String-hyllykössä säilyvät kauniit purkit ja purnukat.

2. Tehdastyyliä Porissa

Sannan ja Tuomon rintamamiestalon keittiö Porissa on remontoitu pienellä budjetilla.

Keittiössä on vain vähän kiinteitä kalusteita. Reilunkokoinen saareke on tehty varastohyllyistä. Vanhan metallisen lokerikkokaapin uumeniin mahtuu paljon tavaraa.
Vanhan parkettilattian alta löytyi kaunis lautalattia. Sanna ja Tuomo maalasivat pinkopahvien alta paljastuneen raakalaudat valkoisiksi.
Astiat ja keittiötarvikkeet säilytettään varastohyllyssä. Sannaa ja Tuomoa miellyttää tehdashenkinen tyyli.

3. Alkuperäisen hengessä Fiskarsissa

Saaramaijan ja Petrin rintamamieskoti Fiskarsissa koki perusteellisen remontin, jossa talo palautettiin muovimattojen alta lähes alkuperäiseen asuunsa.

Saaramaija ja Petri halusivat säilyttää talon alkuperäisen huonejärjestyksen. Keittiö on vaalea ja valoisa.
Samalle lyhyelle seinälle oli mahdutettava vesipiste, liesi ja puuhella, mikä vaati askartelua.
Keittiö, kuten koko talo, on sisustettu pääosin vanhoilla tavaroilla ja kirpputorilöydöillä.

4. Uutta ja vanhaa Lahdessa

Pian rintamamiestalossa Lahdessa on yritetty säästää alkuperäistä niin paljon kuin mahdollista, mutta 1990-luvulta peräisin ollut keittiö remontoitiin täysin.

Keittiössä uudet kaapistot yhdistyvät kauniisti alkuperäiseen vanhaan yläkaappiin, joka oli säästetty edellisessä remontissa. Uusien kaappien lankavetimet henkivät 1950-lukua.
Keittiöön saatiin mahtumaan myös tilava saareke.
Valkoiset lautaseinät tekevät keittiöstä huikean valoisan.
2 kommenttia