Resepti johti romanssiin! Jenni pyysi kakkutaituri-Jukalta mousseohjetta – pian he jo leipoivat yhdessä ”rakkaudella maustettua kakkua”

Resepti johti romanssiin! Jenni pyysi kakkutaituri-Jukalta mousseohjetta – pian he jo leipoivat yhdessä ”rakkaudella maustettua kakkua”
Kaivinkoneenkuljettaja Jukka Tammela viettää illat leipoen taiturimaisia kakkuja. Kerran puhelimeen kilahti viesti reseptiä kaipaavalta tuntemattomalta Jenniltä. Sen jälkeen elämä on ollut makeaa kuin mansikkatäytekakku!
Julkaistu: 6.6.2019

Näyttääpä herkulliselta, ajatteli Jenni. Hänen silmiinsä oli osunut Instagramissa tarina, jossa kakkuja harrastava Jukka Tammela esitteli täytteeksi valmistamiansa valkosuklaa- ja mansikkamoussea.

Jukka on ammatiltaan kaivinkoneenkuljettaja, mutta hurahti pari vuotta sitten toden teolla kakkujen leipomiseen. Sen jälkeen illat ja viikonloput ovat kuluneet pitkälti kreemien, kuorrutteiden ja suklaavalumien parissa. Lue juttu Jukan kakkuintohimosta täältä. Jukka esittelee luomuksiaan tiuhaan myös Facebookin leivonta- ja kokkausryhmissä sekä Instagram-tilillään.

Tämän yksivuotiskakun Jukka teki ystäviensä lapselle. Koristeina on vaahtokarkkivalumia, macaron-leivoksia ja marenkitikkareita. Kurkkaa lisää kuvia Jukan upeista kakuista täältä. Kuva: Jukka Lehtimäki

Jenni päätti kysäistä Jukalta moussereseptejä viestitse saman tien.

– Yllätys oli suuri, kun parin päivän päästä Jukka laittoi yksityisviestillä perusteellisen reseptikuvauksen. Olin vain toivonut, että hän jossakin vaiheessa julkaisisi reseptit kaikille seuraajilleen, Jenni kertoo.

Toisessa päässä linjoja Jukka puolestaan hämmästyi siitä, kuinka iloiseksi teko näytti Jennin tekevän.

– Pyrin vastaamaan reseptikyselyihin mahdollisimman pian. Luojan kiitos nyt tuli kirjoitettua ohjeet, se on ollut elämäni paras teko tähän asti, Jukka sanoo.

Ihmettelen vieläkin, miten se tunne tuli heti niin voimakkaana.

Mitä ihmettä siis tapahtui? Viestittely kääntyi nopeasti mousseista kiinalaiseen ruokaan, josta sekä Jenni että Jukka pitävät erityisesti. Jenni oli jo pitkään seuraillut somessa mielenkiinnolla paitsi Jukan leipomuksia myös kokkailuja. Jukalle tuli viestitellessä tunne, että tässäpä on erityisen kiva nainen.

– Ihmettelen vieläkin, miten se tunne tuli heti niin voimakkaana. Päätin pyytää häntä kanssani syömään. Ajattelin, että ei siinä mitään menetäkään.

Ensimmäisistä viesteistä on reilu kuukausi. Lyhyessä ajassa Jenni ja Jukka ovat ehtineet tavata jo monta kertaa: kokata kiinalaista ruokaa ja herkutella Jukan tekemillä kakuilla. Viime aikoina vapaa-aikaa on vietetty oikeastaan enemmän yhdessä kuin erikseen.

Ensimmäinen yhteinen kakku: tietysti mansikoita ja kermavaahtoa

Nyt ensimmäinen yhteinen kakkukin on jo leivottu. Yleensä Jukka leipoo pieteetillä koristeltuja valuma- ja fantasiakakkuja. Yhdessä pari halusi kuitenkin leipoa molempien suosikin, perinteisen mansikkakermakakun.

– Se kakku maustettiin rakkaudella. Opetin kuorrutuksen teon Jennille kädestä pitäen, Jukka sanoo.

Yksinkertaisesta kaunis! Täytteeksi tuli mansikkahilloa ja kerma-maitorahkaseosta sekä päälle keko Jennin viipaloimia tuoreita mansikoita. Kuva: Jukka Tammela

Jenni ei ole aiemmin juuri kakkuja leiponut. Sokerimassakoristelut kuitenkin houkuttavat, ja niistä olisi kiva oppia lisää. Jukalla taas sokerimassaväkerrykset eivät kuulu lemppareihin. Tuleva työnjako taitaa siis olla selvä.

Sekä Jukka että Jenni ihmettelevät, mitä tässä oikein on tapahtunut.

– Vieläkin asiaa päivittelen. En olisi silloin kuukausi sitten viestiä laittaessani arvannut, mihin se johtaa, Jenni sanoo.

Jukka kertoo hämmästelleensä sitä, kuinka samanlaisia ihmisiä he Jennin kanssa ovatkaan.

– Olemme puhuneet siitä, kuinka tuntuu, että olisimme tunteneet jo edellisessä elämässä. Niinkin pienestä asiasta kuin reseptin jakamisesta muodostui rakkaustarina, joka toivottavasti kestää läpi elämän.

1 kommentti