Rebecca ja Kristian halusivat säilyttää vanhan hirsitalon hengen: "Kun muutimme tänne, luovuimme kaikista moderneista kalusteista"
Sisustus
Rebecca ja Kristian halusivat säilyttää vanhan hirsitalon hengen: "Kun muutimme tänne, luovuimme kaikista moderneista kalusteista"
Sukulaisia hymyilytti, kun Rebecca ja Kristian Wahlström ryhtyivät remontoimaan yli satavuotiasta loviisalaistaloa kodikseen. Kukaan ei uskonut urakan onnistuvan. Lopuksi kaikki yllättyivät, myös pariskunta itse.
11.8.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Mikä tekee talostanne kodin, Rebecca?

Tiesin talon jo ennestään, sillä isäni tuttu omisti sen. Rakennus on 1890-luvulta. Kun talo tuli myyntiin, päätimme toteuttaa pitkään muhineen unelmamme. Talo tuntui heti omalta ja kotoisalta. Tärkeintä ovat kuitenkin ihmiset ympärillä! Vaikka meillä on usein liikaa meteliä ja omasta ajasta on pulaa, perhe on yli kaiken. Zacharias eli Zakke on kuusivuotias ja Espen kolme. Meillä on myös kaksi koiraa.

Perhe nimesi talonsa Villa Lilla Gulaksi osallistuessaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan. Talo on edelleen keltainen mutta ei enää niin pieni.
Uudella kuistilla on säilytystilaa seinän täydeltä. Maitotonkka ja pärekori löytyivät Kristianin vanhempien varastosta.

Mikä yllätti?

En olisi ikinä uskonut, että muuttaisin vanhaan remontoitavaan puutaloon. Silti muutto oli unelmien täyttymys. Tiesimme jo ennen kauppoja, että joutuisimme laajentamaan taloa. Meillä ei ollut ennestään remppakokemusta, mutta onneksi isäni auttoi meitä. Tuntuu ihan uskomattomalta, että selvisimme näin isosta projektista lähes omalla porukalla. Se yllätti.

Olohuoneessa istutaan romanttisen pitsikatoksen alla. Kristian on tehnyt sohvapöydän ikkunasta, joka jäi yli remontissa.
Koristeellinen vanha kakluuni on siirretty tänne aikoinaan Loviisan vanhasta apteekista.

Millaisen remontin teitte?

Teimme perusteellisen pintaremontin vanhalla puolella ja laajensimme taloa toisesta päästä. Nyt pojilla on omat huoneet alakerrassa ja meillä nukkumaparvi yläkerrassa. Tilaa säästyi, kun asensimme kierreportaat perinteisen portaikon sijasta. Uuden ja vanhan osan väliin jää kattoon asti avoin käytävä, jolle parvi avautuu.

Käytävä yhdistää uuden ja vanhan puolen keskenään. Talon vanhaa hirsiseinää jätettiin näkyviin.
Vanhempien makuuparvi huokuu mökkitunnelmaa. Se on talon rauhallisin kolkka.
Poikien huoneen väliseinä on lautaa, sillä vanhan talon tunnelmaa haluttiin vaalia uudellakin puolella. Huoneiden välille asennettiin ulkovarastosta löytynyt vanha ikkuna. Sen läpi voi varmistaa, mitä veli puuhaa.
Espenin huoneen tapetti on Cole & Sonin. Säästösyistä sen ympärille jätettiin kehys. Lopputulos ihastutti kaikkia. Keinuauton on tehnyt poikien isoisoisä heidän isälleen yksivuotislahjaksi.
Zakken huoneessa yksi seinä on maalattu liitutaulumaalilla.
Rebecca ompeli Zakken kerrossängyn alaosaan verhon. Siitä tuli mainio maja ja lelujen säilytyspaikka.

Millaisia sisustajia olette?

Haluamme säilyttää talossa mökkifiiliksen. Tykkäämme molemmat vanhoista huonekaluista, mutta meillä oli niitä ennestään aika vähän. Kun muutimme tänne, luovuimme moderneista kalusteista. Nyt suurin osa huonekaluista on peräisin pihakirppareilta tai naapurien varastoista, ja olemme kunnostaneet niitä yhdessä. Väriäkin on tullut lisää alkuaikojen vaaleuden jälkeen.

Entisestä lastenhuoneesta tuli laajennuksen myötä ruokailutila. Kattovalaisin on tehty ompelemalla harsoa vanhaan kehikkoon.
Keittiössä on suloisesti vanhanaikainen tunnelma.

Millaisella alueella kotinne sijaitsee?

Asumme Loviisan vanhassa kaupunginosassa vanhojen puutalojen ympäröimänä. Pihalla on tilaa pienen jalkapallokentän verran. Naapurissa on meidän poikien ikäiset pojat, ja ympärillä asuu muitakin lapsiperheitä. Talvisin käymme pulkkamäessä viereisellä harjulla, ja merenrantakin on aika lähellä.

Käykö teillä paljon vieraita?

Eniten meillä käy lapsenvahteja! Kutsumme vieraita, kun pojilla on synttärit, muuten olemme aika laiskoja järjestämään juhlia. Vietämme mieluusti aikaa perheen kesken kotona.

Vanha maitotonkan yläosa on päätynyt kattovalaisimeksi.

Mitä olette oppineet talon myötä?

Unelmat voivat toteutua, ja isoistakin haasteista voi selvitä. Vaikka meillä ei ollut ennestään remppakokemusta, olemme tehneet lähes kaikki sisätyöt itse. Aluksi Kristian opetteli isäni apupoikana ja oppi ihan huomaamattaan. Hän on nikkaroinut esimerkiksi eteisen kaapistot ja parven kaiteet.

2 kommenttia