Ranskalainen menu
Ruoka
Ranskalainen menu
Tee viikonlopun ruokamatka hellan äärellä. Klassikko-ohjeilla valmistat upean menukokonaisuuden ja lopputulos hieroo makunystyröitä ranskalaiseen tapaan.

Moni on kuullut Escoffierista ja tunnistaa ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen. Brittikirjailija Peter Mayle toi kirjoissaan provencelaisen keittiön koko maailman tietoisuuteen ja viimeisimpänä vaikuttajana Meryl Streepin upeasti tähdittämä Julia & Julie -elokuva nosti jälleen kerran ranskalaisen keittiön pintaan. Klassikoita ei ajan hammas nakerra, ja ranskalaisen keittiön perinteiset ruokalajit ovatkin aina muodissa.

Tarkkaan ottaen tyypillistä ranskalaista ruokaa ei olekaan. Sesonkien lisäksi keittiön tarjontaan vaikuttavat maakuntien, kylien jopa suvun pitkät perinteet ja omat erikoisuudet. Tai se, puhutaanko yksinkertaisesta talonpoikaisruoasta vai maailmankuulujen huippuravintoloiden gastronomiasta. Ranskalaiselle tärkeintä on kuitenkin aina se, miltä ruoka maistuu, ja sehän sopii myös viikonloppukokkaajalle. Bon appétit! TARPEELLISIA RUOKAFRAASEJA: Bon appétit – hyvää ruokahalua A votre santé – terveydeksi Déliceux – herkullista Merci beaucoup – kiitos.

Kommentoi »