Kotivinkki

Rankapääty

Rankapääty
Kaipaatko kaupungissa mökkitunnelmaa? Tuo luonto sisälle maanläheisillä väreillä, koskettavilla pinnoilla ja luonnollisilla materiaaleilla. Puunrungosta tehty sängynpääty luo kutsuvan kotipesän.
Julkaistu: 26.3.2010

Näitä tarvitset: *nuoria pihlajanrunkoja *1 purkki Osmo Color -kuultovahaa, väri Eeben *kangasriepuja kiillotukseen *40 kpl 8 cm uppokantaruuveja *ruuvimeisseli tai sähköruuvain *puukko *käsisaha

Tee näin: 1. Valitse 14 kpl 170 cm pitkiä ja tyvestään noin 4–6 cm paksua runkoa, sekä kaksi 150 cm pitkää ja tyvestä noin 8 cm paksua runkoa. Kuori puut puukolla ja anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 vuorokautta tai ulkona 1–2 viikkoa. 2. Aseta pystyrimat lattialle sängyn leveyden mukaan. Ohjeen pääty on tehty 140 cm leveälle sängylle, ja sen leveys on 170 cm ja korkeus 150 cm. Merkitse poikkipuiden paikat pystypuihin tasavälein. Ylin poikkipuu jää 17 cm päähän pystypuun päästä. 3. Kaiverra puukolla tai purasimella ruuvin aloitusreikä poikkipuuhun pystypuun kohdalle, niin puu ei halkea ruuvattaessa. Kiinnitä poikkipuut ruuvaamalla. 5. Hio puiden pinta hiomapaperilla. Levitä kuultovaha kankaanpalalla hieroen. Anna värin kuivua 20 tuntia ennen toisen kerroksen lisäämistä. Voit lisätä kuivuneen pinnan kiiltoa hankaamalla pintaa metallivillalla.

Kuva Jeppe Tuomainen  

Kommentoi »