Rakenna talosi pala kerrallaan
Rakenna ja remontoi
Rakenna talosi pala kerrallaan
Design-Talon Pala-taloa voi laajentaa perheen tarpeiden muuttuessa. Moduleista voi toteuttaa kodin pienellekin tontille.
12.10.2016
 |
Meidän Talo

Syksyn kiinnostavin uutuus pientalomarkkinoilla on Design-Talon Pala-talo. Konseptin lähtökohtana ovat modulit, jotka tarjoavat valtavan määrän erilaisia yhdistelyvaihtoehtoja erikokoisille tonteille.

– Moni perhe ehkä hankkii tarvittavat palat kerralla, mutta esimerkiksi nuori perhe voi aloittaa yhdestä palasta ja laajentaa kotiaan, kun perhe ja budjetti kasvavat, kertoo Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski. Mielenkiintoisen Palasta tekee myös se, että talon runkosyvyys on vain viisi metriä, ja näin ollen se istuu kapeille, jopa alle 500-neliöisille kaupunkitonteille. Kapea runko mahdollistaa myös suojaisan pihapiirin muodostamisen ahtaallekin tontille. Jos tontin mitat antavat myöden, Pala-taloon on helppo rakentaa yksityinen atriumpiha, joka terasseineen tuo paljon lisätilaa ja asumismukavuutta.

Design-Talon konsepti voi olla hyvä ratkaisu myös eri sukupolvien asumiseen samassa pihapiirissä, samoin kotona työskenteleville. Perusmoduli, joka sisältää kaikki tarvittavat toiminnot, on huoneistoalaltaan 75 neliötä. Muuttovalmistoimituksen hinta Uudellamaalla on 153 000 euroa (hinta syksyllä 2016). Tämän lisäksi tulevat muun muassa tonttikustannukset, maatyöt sekä liittymämaksut.

Palan ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen ja Design-Talo.

Pala-moduuleista voi toteuttaa esimerkiksi I-, L- tai U-muotoisen talon.

Lue lisää:

Kommentoi »