Raakaruoka: pirtelö
Ruoka
Raakaruoka: pirtelö
Raakaruoka - mitä se oikein on?
24.3.2014
 |
Kotivinkki

Raakaruoka tarkoittaa kuumentamatonta tai korkeintaan 40–46 asteeseen kypsennettyä, mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa. Se valmistetaan marjoista, hedelmistä, kasviksista, vihanneksista, juureksista, siemenistä, pähkinöistä, iduista ja versoista. Raakaruoka on yleensä kasviperäistä ja usein luomua. Ruoan valmistukseen käytetään tehosekoitinta, monitoimikonetta, kuivuria tai raastinta.   

Ensikosketus raakaruokaan tapahtuu yleensä smoothien muodossa. Viher- ja marjapirtelöitä kannattaa nauttia, vaikkei raakaruoasta muuten innostuisi. Kokeile pirtelöitä aamu- tai iltapalaksi. Juomat syntyvät helposti blenderissä. 

Banaani-mustaherukkapirtelö

1 annos/lasillinen 1 banaani

2 dl jäisiä mustaherukoita

2 dl mantelimaitoa

lusikallinen hunajaa

Viherpirtelö

1 annos/lasillinen 1 banaani 

1 avokado

1 dl mangoa

2 dl vettä

limetinmehua

Kotivinkki 5/2014

Katso myös:

Kommentoi »