Kotivinkki

Raakaruoka: pirtelö

Raakaruoka: pirtelö

Raakaruoka - mitä se oikein on?
Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Raakaruoka tarkoittaa kuumentamatonta tai korkeintaan 40–46 asteeseen kypsennettyä, mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa. Se valmistetaan marjoista, hedelmistä, kasviksista, vihanneksista, juureksista, siemenistä, pähkinöistä, iduista ja versoista. Raakaruoka on yleensä kasviperäistä ja usein luomua. Ruoan valmistukseen käytetään tehosekoitinta, monitoimikonetta, kuivuria tai raastinta. 
 

Ensikosketus raakaruokaan tapahtuu yleensä smoothien muodossa. Viher- ja marjapirtelöitä kannattaa nauttia, vaikkei raakaruoasta muuten innostuisi.
Kokeile pirtelöitä aamu- tai iltapalaksi. Juomat syntyvät helposti blenderissä. 

Banaani-mustaherukkapirtelö

1 annos/lasillinen
1 banaani

2 dl jäisiä mustaherukoita

2 dl mantelimaitoa

lusikallinen hunajaa

Viherpirtelö

1 annos/lasillinen
1 banaani 

1 avokado

1 dl mangoa

2 dl vettä

limetinmehua

Kotivinkki 5/2014

Katso myös:

Julkaistu: 24.3.2014
Katso myös nämä