Raakaruoka tarkoittaa kuumentamatonta tai korkeintaan 40–46 asteeseen kypsennettyä, mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa. Se valmistetaan marjoista, hedelmistä, kasviksista, vihanneksista, juureksista, siemenistä, pähkinöistä, iduista ja versoista. Raakaruoka on yleensä kasviperäistä ja usein luomua. Ruoan valmistukseen käytetään tehosekoitinta, monitoimikonetta, kuivuria tai raastinta.
Ensikosketus raakaruokaan tapahtuu yleensä smoothien muodossa. Viher- ja marjapirtelöitä kannattaa nauttia, vaikkei raakaruoasta muuten innostuisi. Kokeile pirtelöitä aamu- tai iltapalaksi. Juomat syntyvät helposti blenderissä.
Banaani-mustaherukkapirtelö
1 annos/lasillinen 1 banaani
2 dl jäisiä mustaherukoita
2 dl mantelimaitoa
lusikallinen hunajaa
Viherpirtelö
1 annos/lasillinen 1 banaani
1 avokado
1 dl mangoa
2 dl vettä
limetinmehua
Kotivinkki 5/2014
Katso myös: