Avotakka

Pyöreä peili on kevään sisustushitti! Poimi vinkit kodin tyylikkäimmän katseenvangitsijan sijoitteluun

Pyöreä peili on kevään sisustushitti! Poimi vinkit kodin tyylikkäimmän katseenvangitsijan sijoitteluun
Pyöreä tai soikea peili on trendeistä kiinnostuneen ykkösvalinta. Peili ei ole vain peilaamista varten, vaan siitä tehdään nyt näyttävä osa kodin sisustusta.
Julkaistu: 8.3.2019

Peili avartaa

Pöydän päädyssä istuvan ruokailijan ei tarvitse tuijottaa tyhjää seinää, sillä peilistä näkyy viereisen huoneen värikäs tauluasetelma. Kapean ruokailutilan päätyseinälle sijoitettu peili heijastaa valoa ja lisää tilan syvyysvaikutelmaa. Samantyylinen ohuella metallireunuksella kehystetty peili löytyy esimerkiksi House Doctorin mallistosta. Walls-peili (halk. 80 cm) 80 euroa, Royal Design.
Käsinojallisia Ton 33 -tuoleja myy Forme. Samankaltaisia riippuvalaisimia myy Granit.

Seinäkoriste

Peiliä ei aina tarvitse sijoittaa kasvojen korkeudelle. Tässä peili on ripustettu luovasti hieman liian alas suhteessa kalusteisiin. Peilin paikka ei myöskään ole keskellä tuolin selkämystä. Koristeellinen rottinkipeili on haluttu esine, ja sellaisia kannattaa etsiä myös kirpputoreilta.
Rottinkipeili ja kalusteet ovat Bloomingvillen mallistosta.

Pitkittäin vai poikittain?

Soikea peili näyttää hyvältä kapean kauneuspöydän edessä. Se toimii myös vaakatasossa esimerkiksi sohvan taustalla. Peilin paikkaa miettiessä kannattaa aina kokeilla, mitä peilistä näkyy – ettei käy niin, että sieltä peilautuu televisio.
Soikea peili (kork. 70, lev. 35 cm) on House Doctorin mallistosta.

Makuhuoneen katseenvangitsija

Miksi sijoittaa peili sängyn päätyseinälle, kun käytännöllisempi paikka peilaamisen kannalta olisi juuri vastapäinen seinä? Itsensä peilaaminen ei olekaan se juttu. Peili on tavallaan kuin taideteos, joka sijoitetaan sinne, missä se nousee parhaiten esiin. Sängyn taustalle ripustettu peili toimittaa tässä makuuhuoneessa sängynpäädyn virkaa.
Hayn kumilenkistä ripustettava Strap-peili (halk. 70 cm) 251 euroa, Finnish Design Shop.

Musta ympyrä

Peilin kehyksillä on merkitystä. Musta kehys terästää peilin ilmeen ja piirtää sen vaalealle seinälle tehokkaasti. Mustaraaminen peili säväyttää, kun sen yhdistää mustaan sohvaan tai day bediin. Hyvä idea on ripustaa riippuvalaisin siten, että se peilautuu peilin kautta vain osittain. Se luo tunteen tilan äärettömyydestä.
Susanna-peili (halk. 80 cm) 229 euroa, Ellos.

Kotikonttorin kuvastin

Työskennellessä on hyvä vilkaista välillä peiliin. Peilin kautta näkee, mitä selän takana tapahtuu. Etenkin kapeassa huoneessa peilillä on iso merkitys tilan avartajana. Jos työpöytää ei ole mahdollista sijoittaa ikkunan eteen, voi pöydän laittaa siten, että ikkuna heijastuu peilin kautta.
Aytmin metallikehyksinen Cirkum-peili (halk.70 cm) 179 euroa, Formverk, Sitsin Classic-sivupöytä (120 x 70 x 45 cm) 690 euroa, Vepsäläinen. Vitran DSR-tuoli 270 euroa, Artek. Stailaus Anna Aromaa/Avotakka.
Kommentoi »