Puutarhajuhlat pihapuun alla
Tee itse
Puutarhajuhlat pihapuun alla
Kesän ihanimmat puutarhajuhlat syntyvät muutamalla helpolla koristeluidealla: pompom-palloilla, luonnonkukilla ja lyhdyillä.
29.6.2016
 |
Kotivinkki

Parhaiden kesäjuhlien kaava on simppeli. Kanna pöytä ja tuolit ulos, heitä liina pöydälle, poimi kimppu kukkasia ja kata tarjottavat esille. Tyynyt ja peitto, Moko Market. Lyhdyt, kakkuvati, hyttysverkko, pöydän pukkijalat ja musta metallituoli, Ikea. 

Muutamalla koristeella maksimoit juhlan tunnun. Hurmaa vieraat iki-ihanilla pompom-palloilla ja superhelpolla kukkaketjulla. Lyhtyjen valossa kestit jatkuvat vaikka aamuun asti. 

Maailman helpoin kukkakoriste syntyy luonnonkukista ja narusta. Solmi pätkäistyt kukat noin kymmenen sentin välein ja ripusta. Valmis! 

Tuplaa hämärtyvän illan tunnelma ja viljele lyhtyjä pöydille ja oksille. Mitä useampi valonlähde, sitä tunnelmallisemmat juhlat. 

Hunajakennopalloja voit ostaa valmiina tai askarrella itse. Ohjeen löydät täältä

Viltti ja pari tyynyä, ja kas, ihana keidas on katettu. Hyttysverkko suojaa kutsumattomilta vierailta. 

Eripariastiat tekevät kippistelystä kivempaa – rento fiilis syntyy siitä, ettei kaikki ole vimpan päälle. Vanhoja laseja ja lautasia, Arabian maitokannuja sekä emalisia mittakannuja löytyy kirppareilta ja vanhan tavaran kaupoista. 

Järjestä rennot puutarhajuhlat

  • Siirtämällä bileet pihalle säästyt siivoamiselta. (Okei, joudut ehkä leikkaamaan nurmikon.)
  • Pihalle mahtuu pitkäkin pöytä. Näin saat vieraat saman pöydän ääreen.
  • Nopealla aikataululla järjestetyissä juhlissa on turha yrittää taikoa sen seitsemää sorttia. Iso kattilallinen keittoa tai saavillinen salaattia on hyvää ja vaivatonta tehdä. Vaniljajätski ja kaurakeksit viimeistelevät aterian.
  • Juhlavuudesta ei tarvitse tinkiä. Valkoinen pöytäliina ja kukkakimput näyttävät aina hienoilta. Jos et omista isoa pöytäliinaa, käytä lakanoita.
  • Penkin pehmusteet ja kasa vilttejä tuovat lämpöä viluisille.
  • Keksi pari yllätystä ja sopivia puheenaiheita koko porukalle, niin tunnelma pysyy katossa.
Kommentoi »