Viherpiha

Puutarhaihmisen suosikit – 12 lahjavinkkiä pukinkonttiin


Kasveihin, luontoon ja pihajuttuihin liittyvät lahjat ovat omiaan puutarhaintoilijoille, vaikka ulkona ollaankin talvilevolla. Sopisiko jokin näistä pukinkonttiin?
Teksti Viherpiha
Kuvat valmistajat ja maahantuojat
Tulen tuijottelussa on taianomaista viehätystä. Kevyen Fire Globe -ulkotakan voi siirtää kätevästi terassilta vaikka laiturille, tunnelman mukaan. 299 €, Finnish Design Shop. Kastelukannulle on käyttöä niin sisällä kuin ulkona. Evergreen-kannun vauhdikas muotoilu on Eero Aarnion käsialaa. Viisi eri väriä, saatavilla myös suurempia kokoja. 9,95 € (0,75 litraa), Plastex. Neutraalin harmaan kukkaruukun polystone-materiaalissa yhdistyvät muovin keveys ja betonin huokoinen olemus. Flowerpot-ruukkuun kuuluu aluslautanen. 25 € (L-koko), Finnish Design Shop.
Kukkapöytä, tilanjakaja, säilytyslaatikko – tätä kaikkea ja paljon muutakin on Ferm Livingin Plant Box. Siro ja ajaton, useita värivaihtoehtoja. 199 €, Finnish Design Shop.
Puutarhaharrastajat usein rakastavat kirjoja. Taina Koivusen Puutarhurin käsikirja sisältää muun muassa istutus- ja hoito-ohjeita sekä käytännön vinkkejä. 28 €, Gummerus.
Talvisen puutarhan ilopillerit tarvitsevat apua selvitäkseen talvesta. Eva Solon ripustettava lintulauta on helppo koota ja purkaa. 39,90 €, Finnish Design Shop.
Huonekasvit kaipaavat etenkin talviaikaan sumutusta viihtyäkseen hyvin. Kun hätä on suurin, Evergreen-sumutinpullo odottaa valmiina. Useita värejä ja kokoja. 8,90 € (0,9 litraa), Plastex.
Puutarhaharrastajat haluavat kasvattaa kasveja myös talvella. Siksi yrttiruukku on taatusti ilahduttava lahja. Ruukku toimii vesiviljelyn periaatteella. 24,95 €, Plastex.
Hämärän hyssyssä on tilaa pehmeälle valolle. Light House -lyhdyn sisällä kynttilä palaa turvallisesti ja tuulisista säistä häiriintymättä. 95 €, Finnish Design Shop.
Käyttöesine voi olla myös kuin taideteos. Veistoksellinen, kuparinen Svante-kastelukannu täyttää vaateliaankin puutarhaesteetikon toiveet. 84 €, Finnish Design Shop.
Puutarha houkuttelee puoleensa monenlaisia luonnon eläimiä. Teos Lähiluonnon ihmeitä johdattelee lukijan pihapiirin pienten ihmeiden äärelle. 34 €, Gummerus.
Älypuutarha, minipuutarha, kasvatuslaite vai pienoiskasvihuone? Plantuin Smart Garden tunnetaan monella nimellä. Multaa ei tarvita lainkaan. 265 €, Finnish Design Shop.

Lue lisää:

Koristele puutarha talven juhlakauteen

8 x tunnelmalliset joulun kukat

Pakettiin, kiitos! Kivat lahjaideat alle 50 eurolla

Julkaistu: 18.11.2016