Puutarhaihmisen suosikit – 12 lahjavinkkiä pukinkonttiin
Sisustus
Puutarhaihmisen suosikit – 12 lahjavinkkiä pukinkonttiin
Kasveihin, luontoon ja pihajuttuihin liittyvät lahjat ovat omiaan puutarhaintoilijoille, vaikka ulkona ollaankin talvilevolla. Sopisiko jokin näistä pukinkonttiin?
Julkaistu 18.11.2016
Viherpiha
Tulen tuijottelussa on taianomaista viehätystä. Kevyen Fire Globe -ulkotakan voi siirtää kätevästi terassilta vaikka laiturille, tunnelman mukaan. 299 €, Finnish Design Shop.
Kastelukannulle on käyttöä niin sisällä kuin ulkona. Evergreen-kannun vauhdikas muotoilu on Eero Aarnion käsialaa. Viisi eri väriä, saatavilla myös suurempia kokoja. 9,95 € (0,75 litraa), Plastex.
Neutraalin harmaan kukkaruukun polystone-materiaalissa yhdistyvät muovin keveys ja betonin huokoinen olemus. Flowerpot-ruukkuun kuuluu aluslautanen. 25 € (L-koko), Finnish Design Shop.
Kukkapöytä, tilanjakaja, säilytyslaatikko – tätä kaikkea ja paljon muutakin on Ferm Livingin Plant Box. Siro ja ajaton, useita värivaihtoehtoja. 199 €, Finnish Design Shop.
Puutarhaharrastajat usein rakastavat kirjoja. Taina Koivusen Puutarhurin käsikirja sisältää muun muassa istutus- ja hoito-ohjeita sekä käytännön vinkkejä. 28 €, Gummerus.
Talvisen puutarhan ilopillerit tarvitsevat apua selvitäkseen talvesta. Eva Solon ripustettava lintulauta on helppo koota ja purkaa. 39,90 €, Finnish Design Shop.
Huonekasvit kaipaavat etenkin talviaikaan sumutusta viihtyäkseen hyvin. Kun hätä on suurin, Evergreen-sumutinpullo odottaa valmiina. Useita värejä ja kokoja. 8,90 € (0,9 litraa), Plastex.
Puutarhaharrastajat haluavat kasvattaa kasveja myös talvella. Siksi yrttiruukku on taatusti ilahduttava lahja. Ruukku toimii vesiviljelyn periaatteella. 24,95 €, Plastex.
Hämärän hyssyssä on tilaa pehmeälle valolle. Light House -lyhdyn sisällä kynttilä palaa turvallisesti ja tuulisista säistä häiriintymättä. 95 €, Finnish Design Shop.
Käyttöesine voi olla myös kuin taideteos. Veistoksellinen, kuparinen Svante-kastelukannu täyttää vaateliaankin puutarhaesteetikon toiveet. 84 €, Finnish Design Shop.
Puutarha houkuttelee puoleensa monenlaisia luonnon eläimiä. Teos Lähiluonnon ihmeitä johdattelee lukijan pihapiirin pienten ihmeiden äärelle. 34 €, Gummerus.
Älypuutarha, minipuutarha, kasvatuslaite vai pienoiskasvihuone? Plantuin Smart Garden tunnetaan monella nimellä. Multaa ei tarvita lainkaan. 265 €, Finnish Design Shop.

Lue lisää:

Kommentoi »