Puutarhahaaveilu luo uskoa huomiseen! 12 kasvimaailman asiaa, jotka tuovat lisää iloa elämääsi

Puutarhahaaveilu luo uskoa huomiseen! 12 kasvimaailman asiaa, jotka tuovat lisää iloa elämääsi
Sormien upottaminen multaan on mitä parhain keino saada ikävät ajatukset kaikkoamaan. Kokosimme 12 puuhaa, jotka vievät maailman ja kotimaan uutiset pois mielestä.
Julkaistu: 26.3.2020

1. Suunnittele viherhuone (tai ainakin unelmoi sellaisesta!)

Myönnä pois, sinäkin olet sellaisesta joskus haaveillut: nimittäin viherhuoneesta. Inspiroidu vaikkapa puutarhuri-floristi Pernilla Lindvallin suloisesta viherhuoneesta. Rakennelma on tehty kierrättämällä vanhaa ja hyödytöntä.

2. Uppoudu esikasvatuksen saloihin

Vielä ehdit esikasvattaa vaikka mitä! Esimerkiksi kaalikasveja, samettikukkia ja krasseja. Kokosimme kattavan paketin esikasvatuksesta, jotta pääset hyvin alkuun. Innostu ja lue esikasvatusjuttu täältä.

3. Tee puutarhahaaveilumatka (vaikka kotisohvalta)

Oli tilanne ulkomaailmassa mikä tahansa, puutarhahaaveilua ei kukaan voi kieltää. Sivustomme puutarhaosiosta löytyy valtava määrä ihania ja inspiroivia puutarhoja: käy selailemassa!

4. Ota oksasakset käteen ja lähde pihalle

Nyt on hyvä aika leikata lehti- ja marjapensaita – kunhan niiden silmut eivät ole auenneet. Katso ohjeet marjapensaiden leikkaamiseen. Ohjeet pensaiden leikkaukseen läydät täältä.

5. Hahmottele paperille uusi kukkapenkki

Haaveiletko romanttisesta kukkapenkistä? Vai onko sen parasta olla helppohoitoinen? Vai kaipaatko vinkkejä tasaisen maan pihan kaunistamiseen? Sivustoltamme löydät ilmaiseksi 27 erilaista asiantuntijan koostamaa istutussuunnitelmaa.

6. Ilahduta itseäsi keväisillä kukka-asetelmilla

Narsissisesonki on alkanut! Kurkista ideat pääsiäisen kauniisiin narsissi-istutuksiin. Orvokki kestää pientä pakkastakin. Suloiset orvokki-ideat löydät tästä jutusta. Vai haluatko sittenkin vain ihastella kevätkukkien kuvia? Kurkista Gullön kartanon Kukkalaaksoon – siellä lainehtii uskomaton narsissimeri.

7. Vielä ehdit virkistää viherkasvit

Etkö ole ehtinyt vielä vaihtaa multia huonekasveille? Ei hätää, ehdit vielä tarttua toimeen. Mullanvaihtojutustamme löydät kuvalliset ohjeet. Jos kaipaat muuten vain viherkasviterapiaa, kurkista Reginan kotiin, joka on täynnä viherkasveja!

8. Nyt on aikaa tutustua uusiin lajeihin!

Tunnetko esimerkiksi herkän kiurunkannuksen? Se on varhainen kukkija, jonka lukemattomat variaatiot saavat aina vain lisää tilaa tamperelaisen Tiina Poutasen puutarhassa.

9. Ilahduta itseäsi kaikella kauniilla – vaikkapa magnoliakuvilla!

Upeita mutta oikukkaita! Sellaisia ovat ihanat magnoliat. Jos kaipaat elämääsi lisää kauneutta, kurkista Suvin ja Esan upeaan magnoliapuutarhaan ja nappaa heidän vinkkinsä magnolian kasvatukseen. Ehkä innostut itsekin kokeilemaan, jos olosuhteet ovat pihassasi suotuisat?

10. Hanki ilmaiseksi lisää vihreyttä kotiisi

Kevät on hyvää aikaa ottaa pistokkaita huonekasveista! Kokosimme juttuumme 24 vinkkiä. Pistokasjutun löydät täältä.

11. Innostu maailmanluokan kukkataiteesta

Maailman kenties kuuluisin kukkataiteilija, tanskalainen Tage Andersen yhdistää Ruotsin Smålandissa sijaitsevan kartanopuutarhansa osaksi ympäröivää, satumaista luontoa. Lue juttu kukkataiteilijan kauniista puutarhasta.

12. Seuraa kevään merkkejä!

Kevät tulee, huolimatta siitä, mikä tilanne maailmalla juuri nyt vallitsee. Nyt on mitä paras hetki tarkkailla oman pihan tai lähialueen luonnon heräämistä henkiin! Tutustu kevään ensimmäisiin kukkijoihin lukemalla tämä juttu. Tai viehäty siskosten mökkipihasta, joka on keväällä kuin satumetsä.

Jaa keväthavaintosi Instagramissa ja jaa muillekin iloa! Merkitse @meillakotona_fi ja #jotainmuutaajateltavaa. Kuvat saattavat näkyä myös sivustollamme!

Kommentoi »