Puutarha sisälle
Piha ja puutarha
Puutarha sisälle
Nyt kasvatetaan kukkia ja yrttejä mielen ja kielen iloksi.
17.2.2015
 |
Kotivinkki

Puutarhanurkkaus syntyy helposti purkittamalla kukat ja yrtit kauniisiin, erinäköisiin ja -kokoisiin purkkeihin. Seinille ripustettavaa kukka- ja kasvitaidetta löydät vanhoista opetuskirjoista. 

Vanhat kukkakuvat, ruskea ruukku, puutarhavihko ja litramitta rekvisiittaa. Betoniruukku, 8,90 e, ja ruskea apteekkaripullo, 24,90 e, Granit. Vanha sifoni, 35 e, hiiliämpäri, jossa hortensia, 35 e, vanha öljypullo, 15 e, puiset pyykkipojat, 5 e/pss, lasipullot ja lasikupu, 5 e/kpl, Anne´s Past&Present. Ruukkusetti verkolla, 19,99, Plantagen.

Kukkakimppu ilahduttaa aina. Yhdistä kestävät vahakukat, lumipalloheisit ja freesiat raikkaan keväiseksi kimpuksi. Unohda perinteiset ruukut ja katso vanhoja kippoja sillä silmällä. Litran mitasta saat kelpo kukkaruukun. Vanhoja keittiömittoja ja astioita löydät kirpputoreilta.

Kimpussa on syötäviä kukkia, minttua, rosmariinia ja punamangoldia.

Nyt kasvatetaan kukkia ja yrttejä mielen ja kielen iloksi. Et tarvitse suuria tiluksia, sillä kasvatus onnistuu pienestikin. Istuta pieni tarhasi ruukkuihin ja vanhoihin astioihin, nosta kasvit seinälle ja hyödynnä ikkunapielet. Upota sormet multaan ja seuraa kuinka taimi nostaa päätään. Nauti hetkestä, kasvu on kevään suurin ihme.   

Vanhan ajan sakset, 6 e, peltirasia, 5 e, lankarulla, jossa sakset, 19,50e, harja, 13,50 e, ja vanha rasia, 13,50 e, Anne’s Past&Present. Kuituruukut, 3,99 e, pistokkaat, 1,79e/kpl, ja narukerä, 7,99 e, Plantagen. Pienet saviruukut, 3,50 e/kpl, ja lautaset, 1,90 e/kpl, Moko.

Muista nämä!

Luonnonmukaisuus. Piha saa kukkia valtoimenaan, perennat ja pensaat, yrtit ja salaatit iloisesti yhdessä. Tiukka geometrisyys korvataan romanttisella runsaudella. Huolettomuus. Kesäkukilla saat nopeasti väriä ja iloa kotiin ja ruukkuyrteistä heti syötävää pöytään. Avuksi otetaan valmiit viljelyratkaisut, kuten kasvusäkit. Monimuotoisuus. Luonnonmukaisesta puutarhasta löytyy suojapaikkoja hyönteisille sekä perhosia houkuttelevia kasveja.

Kommentoi »