Puno seinäkoreja etnotyyliin
Tee itse
Puno seinäkoreja etnotyyliin
Puno rouheat seinäkorit paperinarusta ja juutista! Etninen tyyli lämmittää kodin sisustuksen ja palauttaa mieleen loman seikkailut. 
Julkaistu 19.8.2016
Unelmien Talo&Koti

Afrikkalaiset seinäkorit pysyvät ryhdikkäinä rautalankarakenteen ansiosta. Väriraitoja voit tehdä niin paljon kuin haluat – kaikki luonnonvärit sopivat etnokorien henkeen.

Tarvikkeet:

  • paperinarua, eri värejä ja vahvuuksia (esimerkiksi Sinelli)
  • juutti- ja hamppunaruja
  • rautalankaa, vahvuus 1 mm, ja sivuleikkurit
  • puuhelmiä.

Näin punot seinäkorin

1. Valitse mieleisesi värit ja sommittele ne väripareiksi. Punontatekniikalla syntyy luontevasti pystyraitaa, mutta jos haluat yksiväristä pintaa, työskentele kahdella samanvärisellä narulla.

2. Leikkaa rautalangasta noin 50-senttisiä pätkiä. Aseta aluksi kuusi pätkää tähden muotoon niin, että niiden keskipisteet ovat kohdakkain.

3. Ota kaksi narua (ensimmäiset raitavärit) ja kieputa niitä kunkin rautalangan ympäri niin, että toinen kulkee yli ja toinen ali. Vaihda narujen järjestys jokaisen rautalangan kohdalla. Kun koko kierros on punottu ympäri, jatka seuraava ensimmäisen päälle. Huomaat, että samanväriset narut osuvat kohdakkain ja raidoitus alkaa muodostua.

4. Korin pohjan kasvaessa loimena olevia rautalankoja tarvitaan lisää, tai muuten punoksesta tulee liian harva. Leikkaa rautalangasta pätkiä, jotka ovat kahtia taitettuina samanpituisia kuin alkuperäisten rautalankojen päät. Pujota taitettuja rautalankoja muutamaan kohtaan ja jatka punontaa normaalisti ottaen ne mukaan. Raitarytmi pysyy ehjänä, vaikka raitoja tuleekin lisää. Toista sama myöhemmin korin kasvaessa.

5. Kun seinäkori on sopivan kokoinen, huolittele reuna rautalangan ja puuhelmien avulla sitoen. Pujota narunpätkät kudokseen.

Korin reunan voi huolitella puuhelmien avulla. Pujota helmi kuhunkin rautalankaan ja kieputtele langanpää takaisin korin reunaan.

Voit tehdä koriin kahvat pujottamalla puuhelmiä rautalankaan ja kiepauttamalla rautalangan päät korin yläreunasta läpi.

Jos teet monta erilaista koria, ripusta ne ryhmäksi. Ja tarpeen tullen nappaa ne seinältä vaikka tarjoiluvadeiksi. 

Lue lisää:

Kommentoi »