Punavalkoinen joulu
Sisustus
Punavalkoinen joulu
Perinteinen punavalkoinen joulu on Pietarsaaressa asuvan lapsiperheen valinta. Eijan ja Ronnien perheen kodissa punavalkoinen joulusisustus syntyy tontuista, kynttilöistä ja glögistä.
Julkaistu 4.11.2016
Kotivinkki

Lapsilla on yhteinen huone yläkerrassa. Joulun odotukseen hankittiin Mailegin punavalkoinen tonttukalenteri, ja tytöt osaavat jo laskea päiviä jouluun. Tontut kaivetaan säilöstä joulun tullen ja ne pääsevät mukaan leikkeihin. Eija järjestää lapsille myös tonttuyllätyksiä: 

– Tykkään keksiä lapsille pieniä tonttuyllätyksiä.  Meillä joulutontut tapaavat jättää pieniä kirjeitä joulukalenterin taskuihin. Tontun jättämissä kirjeissä saattaa esimerkiksi lukea yhteisestä pulkkaretkestä lähimäkeen tai onnittelut peli-illan jälkeen lautapelin voittaneelle. Joskus tontut ovat napostelleet piparkakkuja ja jättäneet murusia tai puoliksi syötyjä keksejä keittiönpöydälle. On ihana nähdä ihmetys, kummastus ja ennen kaikkea ilo lasten silmissä.

Eijan ja Ronnien makuuhuone sijaitsee yläkerrassa lastenhuoneen vieressä. Rekillä on jouluun sopiva punavalkoinen garderoobi.

Alakerran vierashuoneessa on Eijan isoisän tekemä vanha sivustavedettävä sänky. Pärekorit ovat Eijan isän tai isoisän tekemiä, muutaman hän on löytänyt antiikkiliikkeestä. Watt & Veken valkoiset tähtivalosarjat ovat Blossom-sisustusliikkeestä.

Vanhan talon olohuoneen hirret maalattiin valkoisiksi. Edelliset omistajat olivat remontoineet talon, siksi Eijan ja Ronnien remontti sujui maalaamalla.

Upea valkoinen kakluuni on tuotu taloon remontin aikaan 1986 ja se on peräisin Vaasasta.

Eija rakastaa glögiä, ja sitä keitetään päivittäin. Punainen glögi maistuu, mutta sen ohella perheessä tehdään myös valkoista glögiä. Uusin suosikki on omena-vaniljaglögi.

Eija käyttää mielellään luonnosta löytyneitä koristeita: havuja, puolukanvarpuja ja käpyjä.

Joulun tunnelma näkyy kodissa niin sisällä kuin ulkona. Portaille laitetaan kynttiläpurkit ja havuja.

Juttu on julkaistu Kaikkien aikojen joulu -lehdessä (2015).

Kommentoi »