Unelmien Talo&Koti

Punalakit kurkistelevat piiloistaan! 10 koristeluideaa sinulle, joka rakastat joulutonttujaPunalakit kurkistelevat piiloistaan! 10 koristeluideaa sinulle, joka rakastat joulutonttuja

Joulupukin pienet, punanuttuiset apurit tuovat mukanaan joulutunnelman. Joulutonttu on myös siitä mukava jouluvieras, että se kotiutuu tuokiossa ja luo satumaista kodikkuutta ympärilleen.
Teksti Kirsi Turunen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Pienet akrobaattitontut hyppäävät tietysti oitis kuusenoksille. Lämpimästi pukeutunut joulutonttutyttö on tuliainen joulumyyjäisistä. Mahtavankokoinen Tanskan-tonttu on asettunut joulunviettoon takan kupeeseen. Siitä sillä on näkyvyys koko huusholliin, kun se tiirailee talon tapahtumia tilanjakajaksi asennetun vanhan kuistinikkunan läpi. Joulupukkien kuoro somistaa kynttiläasetelmaa. Pukkeja on kertynyt kotiin eri vuosikymmeniltä. Somat parrakkaat joulutontut asustavat parvekkeella saviruukussa. Nyt ei ole istutusten aika, joten kävyt ja naavaisest oksat saavat kelvata niille jouluiseksi rekvisiitaksi. Keittiönhyllylle on ilmestynyt joulun alla tonttujen yhteisö. Tilava hillopukki toimii näyttämönä, sillä jokainen joulutonttu haluaa tietysti esittää taitavimmat temppunsa joulumielisille asukkaille. Lasten nukkuessa tonttuovella on ollut tungosta, sillä lastenhuoneen hyllylle on ilmestynyt mieluisia vieraita. Perheen pienin on tuonut oman panoksensa joulukoristeluun. Itse tehty joulutonttu onkin kodin sympaattisin koriste! Käsin ommellut Tilda-tontut löytyivät aikoinaan Huuto.net-sivuilta. Joka vuosi hyvissä ajoin ennen joulua ne asettuvat rinnakkain kiikkutuoliin odottamaan h-hetkeä. Lapsiperheen ruokailuhuoneen nurkassa on kirppisaarteilla täytetty kaappi, jonka uumenissa on lukematon määrä valkoisia kannuja. Joulunaikaan hyllyillä seikkailevat myös pieni tonttutyttö ja -poika. Tämä joulutonttupariskunta päivystää aina siellä, missä tarvitaan joulun punaa ja iloista mieltä. Nyt ne ovat asettuneet keittiön laatikostolle.

Lue lisää:

Lapsiperhe nauttii joulusta kartanomaisessa kansakoulussa – "Olohuoneen sisälle mahtuisi koko entinen kotimme!"

Leivo veikeitä joulutonttupipareita – kurkkaa herkullinen resepti

Kaikki joulusta! Tunnelmalliset kodit, nerokkaat DIY-koristeet & uudet ja vanhat jouluherkut

Julkaistu: 7.12.2017