Kotivinkki

Punajuuri - 3 reseptivinkkiä

Punajuuri - 3 reseptivinkkiä

Punajuuri on parhaimmillaan syksyllä. Punajuuret kypsyvät nopeasti uunissa paahtaen tai vedessä keittäen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Mainos

Keitä punajuuret aina kannan kanssa ja kuorineen, jotta väri ja vitamiinit säilyvät. Jäähdytä juurekset kylmässä vedessä, jonka jälkeen kuori irtoaa helposti.

Punajuurireseptit:

Lado vuokaan

Kuori ja raasta karkeaksi 4 perunaa ja 4 punajuurta. Hienonna sipuli. Yhdistä kasvikset, 100 g sinihomejuustomuruja,1 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa uunivuoassa. Kaada päälle 4 dl ruokakermaa. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan.

Paahda uunissa

Kuori ja lohko 3–4 punajuurta. Sekoita punajuuriin 1 rkl oliiviöljyä, ½ tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Dippaa lohkoja fetatyyppisellä juustolla maustettuun ranskankermaan.

Keitä ja paista

Keitä 3 punajuurta kypsäksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Paista punajuurilohkoja 1 rkl:ssa voita. Mausta ripauksella suolaa, mustapippuria ja tilkalla balsamietikkaa. Viimeistele tuoreella timjamilla.

Kotivinkki 16/2012

Katso myös:

Julkaistu: 4.10.2013
Katso myös nämä