Avotakka

Pulleita kalusteita, vakosamettia ja peilimania! Nämä ovat 10 tämän hetken kuuminta sisustustrendiä

Pulleita kalusteita, vakosamettia ja peilimania! Nämä ovat 10 tämän hetken kuuminta sisustustrendiä
Sisustustoimittaja Anna Aromaa kävi Tukholman huonekalumessuilla katsastamalla tuoreimmat sisustustrendit. Esille nousivat muun muassa rottinkikaapit, vakosamettisohvat ja uuden tulemisen tekevät verhot. Kaikkein uusinta uutta ovat pulleat sohvat ja nojatuolit, joissa on jotakin perin sympaattista!
Julkaistu: 8.2.2019

1. Rönsyilevät kukka-asetelmat

Näin se käy: ota iso pyöreä maljakko ja asetele siihen unikoita. Lisää joukkoon haluamiasi, samanhenkisiä leikkokukkia tuomaan volyymia. Rönsyilevän lopputuloksen aikaansaaminen ei ole helppoa, mutta perusidea on siinä, että kukkat ovat keskenään eri mittaisia. Muodikkaan nuokahtaneen ilmeen saavuttaa viimeistään sitten, kun vesi loppuu maljakosta.

Uffe Buchardin kukka-asetelma on ikuistettu julisteeseen. Blomst 01, Paper Collective.

2. Hailakka keltainen

Messuilla skandinaavisten huippubrändien suosituin seinäväri oli vaaleankeltainen. Kutkuttavan ihana väriyhdistelmä syntyy, kun laimeaan keltaiseen yhdistetään sahraminkeltaista. Vaalea keltainen on aika neutraali väri, joten sitä käytettäessä lopputulos on raikas eikä tunkkainen. Keltaisten värien yhdistelmää voi terästää ripauksella sinistä. Esimerkiksi Muuto yhdisti keltaiseen sohvaan lemmikinsiniset sohvapöydät.

Tikkurilan F392 Kaakaovoi.

3. Rottinki rulettaa

Ruotsalaiset arvostavat omaa käsityöperinnettään ja etsivät jatkuvasti vaikutteita kalusteiden vanhoista valmistustavoista. Rottinkipunos on tällä hetkellä suuressa suosiossa ja sitä yhdistetään varsinkin puurunkoisiin kalusteisiin.

Rottinkipunos antaa kalusteille arvokkuutta ja uniikin ilmeen. Näissä huonekaluissa on jotain perin sympaattista ja kodikasta – tyyliä, joka kestää sukupolvelta toiselle.

Korkea jalkarakenne antaa keveyttä tammirunkoiselle kaapille. Air cabinet, Design House Stockhom.

4. Revityt materiaalit

Mitä revitympi ilme, sitä trendikkäämpi tekstiili. Hamppu-, pellava- ja juuttikankaat ovat käsinkosketeltavan pehmeitä, vaikka ne näyttävät karheilta. Näistä materiaaleista valmistetuissa tyynyissä ja peitoissa on usein rispaantuneet hapsut ja ne näyttävät siltä, kuin olisivat pyörineet pyykkikoneessa kolme kierrosta putkeen.

Koristetyyny saa näyttää tiejyrän alle jääneeltä, Nordal.

5. Peilimania

Peili on sisustuksessa huippumuodikas. Eikä mikä tahansa peili, vaan suosituin malli on nyt iso ja pyöreä. Monen osaston seinällä komeili peilikollaasi, joka oli toteutettu kolmen peilin taktiikalla. Peiliasetelman juju on, että siinä on erikokoisia peilejä.

Kolmen peilin sommitelma toimii. Kuva &Tradition.

6. Vakosametti

1970-luvun suosikkimateriaali tekee comebackin. Vakosamettihousut ovat tämän talven muotihitti, ja kaikki, jotka olivat nuoria 70-luvulla, muistavat hyvin vakosametista valmistetut Retu-kengät. Sisustuksessa vakosametti on nyt suosittu divaanien ja pulleiden moduulisohvien verhoilukankaana.

Vakosametti on muhkea ja pehmeä verhoilukangas.

7. Pulleat kalusteet

Tässä on messujen yllätys! Pullukka nojatuoli, josta tulevat mieleen muumit. Viimeiset kolme vuotta ovat olleet tikkujalkaisten, sirojen kalusteiden kultakautta. Nyt tyyli on muuttumassa pehmeämpään suuntaan. Uusissa nojatuoleissa ja sohvissa on kaarevia ja pyöreitä muotoja sekä pullea istuinosa. Erillisiä jalkoja ei ole. Eläköön erilaisuus!

Tervetuloa syliin! Rico lounge -tuoli, Ferm Living.
Muhkeus on valttia sohvissa. Rico-sohva, Ferm Living.

8. Eläväpintainen lasi

Kuvassa ei ole vintagemaljakko, vaikka siltä se näyttääkin. 1960–70-lukujen rihlatun lasin inspiroimat vaasit ovat nyt muodikkaita Tukhoman trendiravintoloissa. Myös lasiesineiden värit ovat suoraan menneiltä vuosikymmeniltä. Messuilla keltaisia ja meripihkan värisiä vaaseja esiteltiin monella osastolla. Veikkaan Wirkkalan Finlandia-vodkapullolle uutta tulemista kukkavaasina!

Kerroksellinen lasivaasi, Nordal.

9. Kotitoimisto

Yhä useampi meistä tekee viikoittain töitä kotona etänä. Yleistyvä ilmiö näkyy myös kalustevalmistajien mallistoissa. Siro ja kapea olohuoneeseen solahtava työpöytä on tervetullut tuttavuus. Vaikka töitä tekisi sohvalla, pitää kannettavalle tietokoneelle ja mustikirjoille olla oma paikkansa. Pöydän ohella työpisteeseen tarvitaan keveä seinähylly, johon voi asetella omat lempiesineensä.

Shelter-pöytä ja Wired-hylly, Northern.

10. Verhot tekevät paluun

Katosta lattiaan ulottuvat, seinän peittävät ja poimuttuvat verhot lopettavat pitkään jatkuneen verhottoman aikakauden. Runsailla verhoilla luodaan ylellinen tunnelma, joka sopii lounge-tyylisiin olohuoneisiin. Poimutet verhot tuovat kaivattua runsauttua kotien sisustukseen ja vaimentavat myös melua kerrostalokodissa. Paksu sametti ja viskoosi sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Seinän peittävät verhot tuovat ylellisyyttä sisustukseen. Kuva Norman Copenhagen.
Kommentoi »