Meillä kotona -kaupat

Rakastettu Tove Jansson – 5 poimintaa Meillä kotona -kaupoista taiteilijan kunniaksi (muumeja, mutta muutakin)!

MAINOS
Rakastettu Tove Jansson – 5 poimintaa Meillä kotona -kaupoista taiteilijan kunniaksi (muumeja, mutta muutakin)!
Taiteilija ja kirjailija Tove Janssonin syntymäpäivää vietetään 9. elokuuta. Jansson tunnetaan erityisesti muumeista, mutta myös hänen muu kuvataiteensa ja romaanituotantosta on sydäntä sykähdyttävää. Poimimme Meillä kotona -kauppojen valikoimasta viisi ihanaa tuotetta taiteilijan syntymäpäivän kunniaksi.
Julkaistu: 8.8.2022

1. Omakuva vanerilla

Tove Jansson tunnetaan parhaiten sarjakuvistaan, mutta itse hän koki olevansa ennen kaikkea taidemaalari. Maalauksissaan hän kuvasi mielellään konkreettisia aiheita. Come To Finlandin koivuvanerisessa taulussa on Tove Janssonin vuonna 1975 maalaama omakuva.

2. Klassikko lukuun

Muumifani tarttuu rakastettuihin klassikoihin ainakin kerran vuodessa. Ja mikäpä siinä, sillä teoksissa riittää ammennettavaa yhä uudelleen. Elokuun lämpimiin päiviin sopii erinomaisesti Janssonin vuonna 1946 kirjoittama Muumipeikko ja pyrstötähti, jossa hauskuuttaa filosofinen Piisamirotta. Muumikirjat ovat oivaltavaa ja hauskaa luettavaa myös aikuiselle.

3. Taidetta saaristosta

Come To Finland on painanut useita Janssonin maalaamia teoksia kotimaiselle koivuvanerille. Abstract sea -teoksessa velloo myrskyävä merimaisema. Jansson vietti jo lapsena aikaa Tukholman saaristossa, ja myöhemmin hänellä oli yhdessä naisystävänsä Tuulikki Pietilän kanssa kesäkoti Klovharun saarella Porvoon ulkosaaristossa. Ehkä se on innoittanut taiteilijan kuvaamaan merta intohimoisesti niin kuvataiteessa kuin kirjoissa.

4. Sanojen lahja

Tove Janssonin kirjoja – niin romaaneja, sarjakuvia kuin lastenkirjoja – lukiessa ei voi välttyä ajatukselta, että hänellä jos jollakulla on sanojen lahja. Nyt ikimuistoiset sitaatit niin luonnosta kuin ihmisyydestä on kerätty kansien väliin yhdessä Janssonin upeiden luontomaalausten kanssa. Katse horisontin yli -teos on jokaisen Tove-fanin toiveuni, mutta myös upea lahja ystävälle.

5. Muumifanin seinälle

Yksi muumikirjojen mystisimmistä hahmoista on Taikatalvi-kirjassa esiintyvä Tuu-tikki, joka asuu talvisin muumien uimahuoneessa ja johdattaa epävarman Muumipeikon läpi tuikean talven. On sanottu, että Tuu-tikin esikuva olisi Tove Janssonin elämänkumppani, taidegraafikko Tuulikki Pietilä. Come To Finlandin koivuvanerille painamassa kuvassa Muumipeikko ja Tuu-tikki tapaavat ensikertaa lumilyhdyn äärellä. "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi", Tuu-tikki sanoo talvea ihmettelevälle Muumipeikolle.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Täältä löydät lisää tietoa tilauksen tekemisestä, toimituksesta ja muista yksityiskohdista. Mukavia kauppoja!

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
Kommentoi »