Kotivinkki

Piparkakkutalokisan voittaja – tässä on upein piparkakkutalo!Piparkakkutalokisan voittaja – tässä on upein piparkakkutalo!

Kotivinkin piparkakkutalokisaan lähetettiin taas kauniita ja kekseliäitä piparkakkuluomuksia. Mukana olivat muun muassa joulutori, hobitinkolo, Tuhkimon vaunut, seimiasetelma – jopa ufoja. Eniten ääniä keräsi kuitenkin perinteinen Piparimökki, joka on soma kuin mikä!
Teksti Kotivinkki

Voittajatalon loihti Kerttu Laukkanen Rovaniemeltä. Kerttu saa palkinnoksi 460 euron arvoisen Piilopaikka Pakkanen -astiasetin. Onnittelut Kertulle!

Toiseksi eniten ääniä sai Merja Keyriläisen huikea Vinksinvonksin Ruusula. 

”Ideoin talon ihan itse, kaikki sanovat sen muistuttavan omaamme...mutta tarkoitus ei ollut meidän talomme rakentaa. Nimensä talo sai tekovaiheessa. vähän joka paikka taloa yhteen kasatessa vinksahti. Seinäkin murtui mutta sen sain pelastettua, koira nappasi pari kuusta suihinsa, nuorimmaiseni nakersi tikapuut yms. Vaan aina tehtiin uudet tilalle. Kaikki ei näy kuvassa, esimerkiksi takaseinällä on mahtava köynnösruusu”, kertoi Merja talon tekoprosessista.

Kolmannelle sijalle kipusi Mira Pihlajaviita, joka teki niin aidonnäköisen pohjalaistalon, että sinne voisi melkein muuttaa asumaan.

”Mikä sen jouluisempaa kuin perinteinen joulu aidossa pohjalaistalossa? Piparkakkutaloni on pienoismalli Wanhasta Tuvasta, joka on maatilamatkailuun kunnostettu vanha pohjalaistalo. Piirsin muotit valokuvien perusteella. Toteutin piparkakkutalon melko suuressa koossa, pohja 30x46cm. Koristeluun halusin käyttää vain sokerikuorrutetta ja pitää ulkoasun yksinkertaisena. Talon sisällä palaa pattereilla toimiva led-valo”, kertoi Mira tuvastaan.

Kaikkien piparkakkutaloja äänestäneiden kesken arvoimme setin Hackman Savonian XL-kokoisia aterimia (arvo 140 e). Ne voitti Minna Romppanen Joensuusta.

Kiitokset kaikille osallistujille ja äänensä antaneille. Ja onnea voittajille!

Julkaistu: 7.1.2016