Pikkujoululeivonnaiset kruunaavat illanistujaiset! Poimi suolaiset ja makeat reseptit, joilla saat pöytäseurueen huokailemaan ihastuksesta
Ruoka
Pikkujoululeivonnaiset kruunaavat illanistujaiset! Poimi suolaiset ja makeat reseptit, joilla saat pöytäseurueen huokailemaan ihastuksesta
Pikkujoululeivonnaiset maistuvat taivaallisilta ja keräävät kiitoksia juhlapöydässä. Lisäksi nämä ihanat pikkujoululeivonnaiset valmistuvat helposti ilman stressiä tai tuskanhikeä. Kurkkaa reseptit ja ryhdy leipomaan!
Julkaistu 23.11.2018
Meillä kotona

Suolaiset pikkujoululeivonnaiset glögin kylkeen

Sormin syötävät leivonnaiset ovat käteviä pikkujoulutarjottavia. Leikkaa siis vaikkapa sipuli-cheddarpiirakka, katkarapu-avokado-pestopiirakka tai päärynä-sinihomejuustopiirakka esille pieniksi ruuduiksi. Annoskokoiset muffinipellillä tehdyt pizzamuffinit tai sienillä täytetyt empanadas-pasteijat hurmaavat myös takuulla.

Valuvaa juustoa ja uunilämmintä briossia – siis sulaa onnea!

Jos haluat jotain tosi helppoa, erilaiset suolaiset tikut toimivat mainiosti. Pekonikierteet valmistuvat joko itse tehdystä tai kaupan ruistaikinasta, ja parmesaani-seesamitikkujen taikina surautetaan monitoimikoneessa. Rapea tikkunäkkäri säilyy hyvin ja on kätevä tehdä etukäteen.

Jos haluat tehdä pikkujoulupöytään vain yhden suolaisen jutun, testaa briossikranssi, jonka keskelle on upotettu tuhti ja valuva briejuusto. Sitten vaan dippaamaan!

Torttubuffa pystyyn ja bileet käyntiin!

Joulutortut ovat ihanan helppo valinta pikkujoulujen herkkupaloiksi. Voit taitella ja paistaa valmiiksi kasan torttuja ja pistää pystyyn suolaisen joulutorttubuffan. Buffan nerokkuus piilee siinä, että jokainen saa täyttää juuri sellaisen tortun kun itse haluaa. Me ehdotamme pikkujouluvieraiden hurmaamiseen punajuurihummusta, kinkkutahnaa ja lohimoussea, mutta voit tietenkin kehittää vielä lisää täytevaihtoehtoja.

Pikkujoulujen makeat leivonnaiset: pipareita ja drinkkikakkua

Pikkujoulun leivonnaiset maistuvat jo sopivasti joululta. Lado siis ostoskoriisi piparimaustetta ja -taikinaa! Valmiista tai itse tehdystä piparitaikinasta voi pyöräyttää söpöjä karkkikeppejä, halinalleja tai leipoa pipariukkomuotilla hauskoja poroja. Superhelpot sinihomejuusto-piparikiekot maistuvat takuulla suolaisenmakean ystäville.

Tonttujoukko piileskelee näissä söpöissä mokkapaloissa.

Mokkapalat ovat mainio valinta juhliin, koska siinä saa leivottua koko pellillisen tarjottavaa kerralla. Kokeile joulufiilistelyn kunniaksi maustaa perusmokkapalat piparimausteella ja koristella ne mansikkatonttulakeilla.

Päältä rapeat ja sisältä tahmeat toffeekolmiot on superhelppo tehdä, ja ne säilyvät hyvin. Pellillinen pirteitä karpalosattumia ja valkosuklaamuruja sisältäviä keksejä olisi takuumakea herkkuvaihtoehto.

Kirpsakka ja makea kohtaavat karpalo-valkosuklaakekseissä.

Myös juustokakusta riittää tarjottavaa monelle. Jos inhoat liivatteen kanssa säätämistä, niin paistettu piparijuustokakku on sinulle nappivalinta. Murustele pohja pipareista ja sekoita piparia myös juustokakun täytteeseen.

Myöskin piparipohjainen, mutta punapintainen hyydytetty glögi-juustokakku säilyy suosikkina vuodesta toiseen, joten varo jos tätä teet – vieraat pyytävät sitä myös ensi vuonna! Toinen addiktiota aiheuttava kakkuherkku on suosikkidrinkistä inspiroitunut gin & tonic -juustokakku eli täydellinen pikkujoulutarjottava. Siinä on drinkki ja kakku samassa paketissa.

Kippis! Nyt leikataan palanen gt-kakkua.
Kommentoi »