Maku

Pihlajaisia makunautintoja

Pihlajaisia makunautintoja

Punaisia marjoja notkuva kotipihlaja on syksyllä sykähdyttävä näky. Poimi vasta pakkasenpuremat marjat talteen, koska silloin ne ovat vähemmän happamia.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Mainos

Pihlajanmarjat ovat luultua monipuolisempia. Kokeile rohkeasti ja valmista niistä monenlaista hyvää syksyiseen ruokapöytään.

  • Pihlajanmarja sisältää hyödyllisiä ravintoaineita, muun muassa kaksinkertaisen määrän C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna, sekä E- ja K-vitamiineja.
  • B-ryhmän vitamiineista pihlajanmarjoissa on foolihappoa, joka on yksi B-vitamiinilaji ja pyridoksiinia eli B6-vitamiinia.
  • Marjoissa on elimistön hapettumista ehkäiseviä karotenoideja, joista osa toimii A-vitamiinin esiasteina.
  • Pihlajanmarjoissa on myös välttämättömistä rasvahapoista linoli- ja alfalinolihappoja sekä runsaasti kuituja.
Julkaistu: 27.8.2008
Katso myös nämä