Maku

Pihlajaisia makunautintoja

Pihlajaisia makunautintoja
Punaisia marjoja notkuva kotipihlaja on syksyllä sykähdyttävä näky. Poimi vasta pakkasenpuremat marjat talteen, koska silloin ne ovat vähemmän happamia.
Julkaistu: 27.8.2008
Pihlajanmarjat ovat luultua monipuolisempia. Kokeile rohkeasti ja valmista niistä monenlaista hyvää syksyiseen ruokapöytään.
  • Pihlajanmarja sisältää hyödyllisiä ravintoaineita, muun muassa kaksinkertaisen määrän C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna, sekä E- ja K-vitamiineja.
  • B-ryhmän vitamiineista pihlajanmarjoissa on foolihappoa, joka on yksi B-vitamiinilaji ja pyridoksiinia eli B6-vitamiinia.
  • Marjoissa on elimistön hapettumista ehkäiseviä karotenoideja, joista osa toimii A-vitamiinin esiasteina.
  • Pihlajanmarjoissa on myös välttämättömistä rasvahapoista linoli- ja alfalinolihappoja sekä runsaasti kuituja.
Kommentoi »