Pidennä terassikautta – lasitus sopii uuteen ja vanhaan taloon

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Lumon
Lasitettu terassi suunnitellaan yhä useammin osaksi uutta taloa jo rakennusvaiheessa, mutta yhtä lailla lasituksen voi hankkia jälkikäteen. Moni vanhan talon tai mökin omistaja kuitenkin aprikoi, sopiiko lasitus talon ilmeeseen. Huoli on aivan turha, sillä terassilasitus sopii lähes mihin tahansa, kun se suunnitellaan hyvin.

Uusissa omakotitaloissa lasitus piirretään yhä useammin jo suunnitelmiin, vaikka se rakennettaisiinkin myöhemmin. Vanhoissa omakotitaloissa, rivitaloasunnoissa ja mökeissä lasitus on hyvä keino lisätä tilaa ja asumisviihtyvyyttä etenkin keväisin ja syksyisin. Useimmiten hyvin tehty lasitus kohottaa paitsi rakennuksen julkisivun ryhtiä, myös talon rahallista arvoa.

Moni pohtii kuitenkin, miten lasitus mahtaa sopia vanhan talon ilmeeseen, jotta vanhan ja uuden kontrasista ei tulee liian räikeä. Talon, terassin ja ympäristön persoonalliset piirteet voidaan kuitenkin helposti huomioida terassilasituksessa. Yleisilme voidaan suunnitella korostamaan ympäristön erityispiirteitä tai vaikka epätasaista maastoa. Suunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle, arkkitehdille tai lasituksen suunnittelijalle. Ammattilaiset saavat lasituksen istumaan kauniisti kaiken muotoisiin terasseihin ja kaikentyylisiin ja -ikäisiin rakennuksiin.

Lasiterassin alumiiniosien sävyt voi sovittaa talon tyyliin istuviksi. Lumonin lasituksissa on mahdollista valita erikoistilauksesta mieleinen värisväy jopa 210 värivaihtoehtosta kolmen vakiovärin, valkoisen, vaaleanharmaan ja tummanharmaan, lisäksi. Myös lasien väri voi vaihdella: 6–8 milliä paksuihin terassilaseihin voidaan valita kirkas, vihreä, harmaa, ruskea tai satinato- tai stippolyte -sävy.

Lasitettu terassi tai parveke on vuosikymmenien ajan vaikuttava investointi, joka vaikuttaa kiinteistön arvoon ja huoltohelppouteen. Terassi pysyy siistinäkin helpommin lasituksen ansiosta.

Lasitus muuttaa vanhankin terassin todelliseksi monitoimitilaksi.

Paksu lasi on turvallinen lapsiperheessäkin

Lapsiperheissä lapset nauttivat kesällä täysin rinnoin ulkoilmasta ja kulkevat ovista edestakaisin. Vaikka he saattavat olla huolettomia lasiovien käyttäjiä, voi siihen suhtautua rauhallisin mielin.

Terassiovissa käytetään 6–12 millimetriä paksua karkaistua lasia, joka vaatii rikkoutuakseen voimakkaan iskun. Se kestää iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja moninkertaisesti tavalliseen lasiin verrattuna. Rikkoutuessaan karkaistu lasi hajoaa pieniksi tylppäkanttisiksi siruiksi, jotka eivät aiheuta vakavaa loukkaantumisriskiä.

Turvallisuuden tunnetta lisää myös se, että terassiovet voi lukita – etenkin jos käytät lasitettua terassia talvisäilytyspaikkana. Lukitus onnistuu myös ulkopuolelta. Terassilla olevien kalusteiden ja esineiden tulee kuitenkin kestää kylmää, sillä siellä lämpötila laskee talvella ulkolämpötilan tuntumaan.

Lasiterassi voidaan asentaa myös silloin, kun kiinteistöön tarvitaan palo-osastointia. Lumonin paloseinämateriaali on kevythirsi.

Kirkas karkaistu lasi läpäisee noin 50 % UV-säteilystä. Terassillakin voi siis saada vähän rusketusta.

Luonnon vaihteleva maasto ja mökin erityispiirteet on hyvä huomioida terassisuunnittelussa.

Lasiterassin asennus kannattaa tilata nyt

Terassilasit asennetaan yhdessä tai kahdessa päivässä. Jos terassikokonaisuus rakennetaan patioineen, projektissa menee hieman pidempään. Lasituksen voi asentaa mihin aikaan vuodesta tahansa, myös talvisin.

Asennuksen työn keston arvio kannattaa pyytää kustannusarvion yhteydessä. Maksuttoman käynnin aikana voit kertoa omista tarpeistanne ja toiveistanne sekä saada heti vastaukset epäselviin asioihin.

Lumonin asiantuntija tekee vierailun aikana tarvittavat mittaukset, neuvoo ja antaa sinulle vinkkejä lasituksen ideointiin. Valitessasi Lumon-lasituksen terassille, saat myös tarkat suunnitelmat ja apua lupaprosesseihin. Lasien asennus kuuluu aina Lumon-palvelupakettiin ja saat työlle myös takuun.

Lasielementit tehdään mittatilaustyönä kuhunkin kohteeseen, joten lasiterassin hinta määriytyy yksilöllisesti. Voit saada Lumonilta vakuudetonta rahoitusta terassilasituksen hankintaan.

Julkaistu: 4.9.2019
Kommentoi »