Pian juhlitaan! Viime hetken muistilista avuksesi
Sisustus
Pian juhlitaan! Viime hetken muistilista avuksesi
Pue koti juhlakuntoon koristeilla ja kata pöytä kauniisti. Mitä muuta pitää muistaa hieman ennen juhlia?
30.5.2017
 |
Meidän Talo

Viime hetken muistilista:

  1. Raivaa vielä tilaa. Siirrä ylimääräiset tavarat piiloon varastoon ja suuret huonekalut syrjään, jotta saat lisää tilaa vieraille. Tarjoilu- ja keittiötyöt sujuvat, kun keittiö on siivottu mahdollisimman tyhjäksi.
  2. Tarkista astiat. Osta, lainaa naapureilta tai vuokraa tarvittaessa lisää. Varaa tarpeeksi maljakoita vieraiden tuomia kukkia varten. Olethan muistanut myös pöytäliinan? Entä kakkulapiot?
  3. Varustele keittiö. Huolehdi, että keittiössä on riittävästi tarpeellisia asioita, kuten astiapyyhkeitä, roskapusseja ja kahvinkeittimen suodatinpusseja. Tyhjennä tiskikone ja raivaa tilaa jääkaapista niin paljon kuin mahdollista.
  4. Varaa tarpeeksi kylmätilaa. Tee varajääkaappeja kylmälaukuista ja styroksilaatikoista sekä pakastetuista kylmävaraajista. Juomia voit säilyttää kylpyammeessa tai varjoisassa paikassa terassilla.
  5. Ota rekki avuksi. Tyhjennä naulakko, sillä eteinen on juhlien pullonkaula. Sisääntulon viereen sijoitettu rekki tuo lisää ripustustilaa. Varaa tarpeeksi henkareita ja istuin vanhempia vieraita varten.
  6. Koristele wc. Valitse kauniit käsipyyhkeet ja somista wc somalla kukalla. Huonetuoksukin lisää juhlan tuntua.
  7. Nouda kukat kukkakaupasta. Myös yksittäiset kukat pienissä maljakoissa ovat hauska idea.
  8. Laita juomat kylmään. Tee myös jääpaloja valmiiksi, jos kuuma päivä yllättää.
  9. Ota vieraskirja esiin. Mieti myös paikka mahdolliselle lahjapöydälle.
Ripusta ohuesta silkkipaperista tehtyjä hunajakennokoristeita isoksi rykelmäksi kattoon tai pöydän ylle. Visionär-koristeet Ikeasta. Jos innostut itse askartelemaan, löydät ohjeet pom pom -pallojen tekoon täältä.
Loihdi tapettirullien viimeisistä senteistä koristeita kattaukseen. Tee ruusukkeita aterimiin, nimikortteja sekä kattausalustoja. Kuvan tapetit ovat Photowallin mallistosta.
 Jos järjestät juhlat pihalla tai terassilla, varaa vieraille lämpimiä vilttejä. Halmstad-tuolit ja Axån-lankakori, Jotex.
Kattauksen hennot ruusun sävyt ovat raikas ja juhlava yhdistelmä. Koristeeksi riittää näyttävä kukkakimppu. Tekstiilit ja astiat ovat Broste Copenhagenin mallistoa.
Yksinkertainenkin kattaus muuttuu juhlavaksi, kun koristelet pöydän trendikkäästi luonnonkukilla, oksilla tai yrteillä. Voit korvata maljakot lasipulloilla tai kannuilla. Kattaustarvikkeet ja astiat ovat House Doctorin mallistoa.
Saat kattaukseen näyttävyyttä, kun yhdistelet korkeita ja matalia tarjoiluastioita. Juomacooleriksi sopii iso kulho tai maljakko. Cecilia-kangas ja metallinen Urban-maljakko, Jotex.
Viimeinen silaus. Juhlissa otetaan käyttöön kauneimmat kattaustekstiilit. Runsas kukkakuosi on aina ajankohtainen. Omenankukka-kangas (lev. 150 cm), Pentik.
Kommentoi »