Kotivinkki

Supernanny Pia Penttala järjestää itselleen aamubrunsseja ja siivouspäiviä – ”Luksusta on, jos sattuu olemaan silitettävää pyykkiä”

Supernanny Pia Penttala järjestää itselleen aamubrunsseja ja siivouspäiviä – ”Luksusta on, jos sattuu olemaan silitettävää pyykkiä”
Supernanny Suomi -ohjelman psykoterapeutti Pia Penttala uppoutuu mielellään kodinsiivoukseen ja silittämiseen. Lastenkasvatuksessa hän uskoo rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 29.3.2021

Paras päivä

Pyrin järjestämään sellaisen ainakin kerran viikossa. Vietän pitkän ja rauhallisen aamubrunssin: luen Hesareita ja kuuntelen Radio Suomea. Tykkään myös pelata Älypäätä. Sen jälkeen lähden tallille ja käyn ratsastamassa. Myöhemmin menemme mökille, missä teen ruoan minulle ja miehelleni. Sitten radio taas auki, ja ehkä kirja tai kudin käteen.

Paras tapa siivota

Tykkään siivota yksin, ja ehdottomasti kotiverkkareissa. Ensin järjestelen tavarat ja sen jälkeen imuroin. Mattoihin käytän imuripuuteria, joka tuoksuu ihanalta. Pesen lattiat ja lopuksi pyyhin pölyt. Luksusta on, jos sattuu vielä olemaan puhdasta pyykkiä, sillä nautin silittämisestä.

Paras paikka kotona

Vietämme paljon aikaa keittiössä. Aina emme edes syö, juttelemme vain punaisen pöytäryhmän ääressä ja sohvalla. Keittiöön tulee jäätyä ja katseltua maisemaa kahvikuppi kädessä.

Paras epäonnistuminen

Meillä on kotona tulisijoja, joita lämmitämme usein. Kerran vaihdoimme häkävaroittimen paikkaa. Yöllä se alkoi soimaan. Jäin miettimään, kuinkahan usein meillä oli ollut ennenkin häkää. Opin, että luukkuja ei pidä laittaa kiinni, kun takassa on hiillos.

Paras lastenkasvatusohje ­

Pitää olla rehellinen ja oikeudenmukainen. Rehellisyyteen liittyy, että kaikkea ei voi osata, ja sen voi sanoa myös lapselle. Oikeudenmukaisuus näkyy ennakointina, jotta lapselle ei tule yllättäen asioita eteen.

Paras kohtaaminen

Se on aviomieheni kohtaaminen. Olin siihen aikaan kunnan nuorisotyöntekijä. Esimieheni soitti ja pyysi, että menisin tapaamaan seurakunnan uutta erityisnuorisotyöntekijää. Yritin venkoilla vastaan, koska minulla piti olla vapaapäivä. Annoin kuitenkin periksi ja menin paikalle tukka ponnarilla harakan näköisenä. Sieltä tultuani kerroin äidilleni, että tapasin tänään miehen, jonka kanssa menen naimisiin.

Paras...

Vaate: Mekko

Keittiöväline: MoccaMaster

Biisi: Antti Tuiskun Sata salamaa

Aamupala: Aromisuolalla maustettu tomaatti-ruisleipä

Herkku: Original Pantteri

Kosmetiikkatuote: Lumenen Valo Nordic C-sarja

Kännykkäsovellus: Nordean mobiilipankki

Kirja: Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut

Kahvila: Majakka Espoossa

Kasvi: Leikkoruusu

Jälkiruoka: Amaretto-kahvi

Elokuva: Amadeus

Tuoksu: Elizabeth Ardenin Red Door

Juoma: Hieman lämmin punaviini

Matkakohde: Windsor Horse Show

Iltarutiini: Kuppi kahvia klo 21.30

Huonekalu: Isoäidin nojatuoli

Supernanny Suomi -ohjelma MTV3:lla torstaisin.

Kommentoi »