Pesuvadit uusiokäyttöön – ripusta yrttiamppeli aurinkoon
Tee itse
Pesuvadit uusiokäyttöön – ripusta yrttiamppeli aurinkoon
Tee näppärä yrttiamppeli vadeista ja pyykkinarusta. Vatitorni on erityisen kätevä, jos pihasi kuhisee etanoita ja muita yrteille persoja eläimiä.
13.7.2016
 |
Meidän Mökki

Tarvikkeet:

  • muovivateja, 3 kpl
  • muovitettua pyykkinarua, 20 m
  • muoviletkua 50 cm, halkaisija 10 mm
  • pora ja 5 mm:n poranterä
  • sakset.

Näin teet yrttiamppelin

1. Poraa vadin reunakanttiin kolme reikää tasaisin välein. Tee reiät yhteen vatiin kerrallaan tai kaikkiin kolmeen yhtä aikaa. Jos poraat kolme kerralla, pidä vatipinoa hyvin paikoillaan, jotta reiät tulevat samoihin kohtiin.
2. Tee reiät myös vatien keskelle. Ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan keskireiästä alapuoliseen vatiin ja viimeisestä vadista maahan. Jos laitat yrttikulhot terassille, jätä alimman vadin pohja poraamatta.
3. Kiinnitä ripustusnarut. Katkaise narusta kolme neljän metrin pätkää, solmi ne nipuksi ja nosta roikkumaan. Leikkaa letkusta kymmenen 3,5 sentin pituista pätkää. Pujota narut ylimmän vadin reunarei'istä ja sitten letkunpätkistä.
4.  Lukitse ripustus. Työnnä naru letkun läpi vielä toistamiseen, jolloin naru tekee lenkin. Samalla se lukittuu. Tee samoin jokaisen narun kanssa. Lävistä naruin toinen ja kolmaskin vati.
5. Tasapainota vadit. Pujota narut yksi kerrallaan viimeisen letkunpätkän läpi alimmaisen vadin alla. Jos letku on ahdas kolmelle narulle, venytä sitä vaikka paksulla naulalla. Katkaise narunpäät.
6. Säädä vatien välit sopiviksi. Jätä väliin reilusti tilaa, sillä taimina ostetut yrtit kasvavat pohjareiällisissä astioissa hyvin. Kiinnitä vatijono paikoilleen, täytä vadit mullalla ja istuta yrtit.

Lue lisää:

Kommentoi »