Tervetuloa Hotelli Helpotukseen! Nämä 4 persoonallista huussia saavat hymyn huulille

Tervetuloa Hotelli Helpotukseen! Nämä 4 persoonallista huussia saavat hymyn huulille
Huussista on moneksi! Persoonallisen ulkovessan voi rakentaa vaikka veneen puolikkaaseen tai vanhaan pönttösaunaan. Oveton vaihtoehto sopii todelliselle luonnonystävälle.
Julkaistu: 13.7.2021

1. Helpotus veneen uumenissa

Tontin reunalla kohoavaan soutuveneen puolikkaaseen haluaa kurkistaa, vaikka ei olisikaan varsinaista hätää. Kyseessä ei kuitenkaan ole oikea vene, sillä rungoksi ei löytynyt tarpeeksi suurta mallia. Ideastaan kiinnipitävä rakentaja teki sopivan itse jätemuovisuikaleista. Sisäpuolella on panostettu viihtyisyyteen ja käytännöllisyyteen. Hempeän sisustuksen rinnalla kävijä arvostanee mukavuuksia: hajuttoman sähkövessan varustukseen kuuluu niin käsienpesumahdollisuus kuin sähkövalotkin.

2. Pönttösaunasta käymäläksi

Mökkitontilla on peräti kaksi huussia. Siinä missä vanha seisoo metsässä kallellaan, uusi vartoo asiakkaita sitäkin ryhdikkäämpänä. Kompostoiva käymälä on rakennettu vanhaan pönttösaunaan. Punaisen maton sijaan pöntölle johdattaa mökkitunnelmaan sopiva räsymatto. Vessajonossakaan ei tarvitse seisoskella taivasalla, sillä omaa vuoroa voi odotella suloisen katoksen alla.

3. Istunto huikealla järvinäkymällä

Tässä puuceessä on luonnetta! Mökin ja pihapiirin muiden rakennusten lailla huussi on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Pohjarakenteet on sovitettu puun suojaan, ison kiven lomaan. Materiaalina on käytetty tervaleppää. Ulko- ja sisäpuolella on kosolti yksityiskohtia, joissa riittää katseltavaa. Jos ropina yllättää vessareissulla, oven pielestä voi napata sateenvarjon.

Ruskean kuoren alla odottaa valoisa ja raikas sisäpuoli. Ikkunaan on kirjoitettu Hyviä hetkiä! -toivotus kävijälle. Asioillaan oleva saa myös nauttia silmiä hivelevästä järvimaisemasta.

4. Kun ovi olisi pelkkä hidaste

Norjalaisen Heidin pieni korpimökki sijaitsee rikkumattoman rauhan keskellä. Pihan perällä nököttää huussi, jossa on muiden rakennusten lailla turvekatto. Tämä käymälä ei kuitenkaan sovi kaikkein kainoimmille, sillä rakennelmasta puuttuu ovi. Vastapainoksi tarpeillaan kävijän ei tarvitse murehtia ilmanvaihdon riittävyydestä.

1 kommentti