Perinteinen, kevyt, nopsa, vegaaninen – pääsiäisen rakkaalla rahkaherkulla pashalla on monta herkullista olomuotoa
Ruoka
Perinteinen, kevyt, nopsa, vegaaninen – pääsiäisen rakkaalla rahkaherkulla pashalla on monta herkullista olomuotoa
Maailman paras pasha on tietenkin se perinteinen muottiin tehtävä, mutta rakkaalla klassikolla on monta muutakin herkullista versiota. Valitse oma suosikkisi!

1. Täyteläinen perinnepasha vaihe vaiheelta

Voita, sokeria, maitorahkaa, kermaa... Niistä on se rakkain perinteinen pasha tehty. Ohjeellamme on helppo onnistua, sillä reseptimme mukana ovat myös vaihe vaiheelta -kuvat.

"Siinä vaiheessa kun laitoin massaa muottiin, tiesin onnistuneeni. Elämäni ensimmäistä kertaa tein pashaa, ja maku oli sellainen kuin muistelin. Ensi vuonna uudelleen", hehkuttaa lukijamme.

"Herkkupiste aterialle", ylistää toinenkin.

Kokeile sinäkin!

2. Hyviä uutisia: vegaanikin saa herkutella pashalla

Onko ruokapöydässäsi vegaaneja? Usko tai älä, mutta perinneherkku onnistuu herkullisesti myös ilman munia ja maitoa, vegaanisesta vaahtoutuvasta kermasta ja vegaanisesta tuorejuustosta. Muottiakaan ei tarvita, vaan vegaaninen pasha valutetaan simppelisti kahvinsuodattimessa. Suloista on myös tipukoristelu, eikö?

3. Pikapasha valmistuu alle vartissa

Jos kaipaat pääsiäiseesi pashaa muttet ehdi valuttaa herkkua enää yön yli, valitse annosmaljoihin koottava pikapasha. Se ei kalpene makumaailmaltaan esikuvansa rinnalla mutta valmistuu vaikka silloin, kun vieraat jo odottavat ruokapöydässä. Pikapashan maun salaisuus on appelsiinimarmeladi ja paahdetut mantelilastut, ananaskirsikka viimeistelee elegantin ulkonäön.

4. Kuuden raaka-aineen kevytpasha

Kevytpashamme tehdään vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta ja rahkasta ja maustetaan sitrusliköörissä (tai sitruunamehussa, jos et halua käyttää alkoholia) marinoiduilla rusinoilla. Tätä ihanuutta voi syödä huoletta isommankin satsin!

5. Kerrosherkku laseissa

Pashan sievä kerrosversio pashatrifle aloitetaan tiramisun valmistuksesta tutulla työvaiheella: savoiardikeksit kastetaan kahvin sijaan herkulliseen kermalikööriin. Maukas vaahto sekoitetaan kermavaahdosta ja maitorahkasta ja kerrostetaan laseihin aprikoosipalojen kanssa. Kun vielä koristelet annokset karkkirakeilla, sievä pääsiäisherkku on valmis hurmaamaan ruokavieraasi.

Plus jotain ihan muuta, eli saammeko esitellä pashapullan?

Pashasta tuttu makumaailma ilahduttaa myös pullien päällä. Gluteenittomien pashapullien mehevä täyte sekoitetaan appelsiini- ja maitorahkasta, maustetaan appelsiininkuoriraasteella ja viimeistellään säilykepersikoilla. Maukasta ja kaunista!

Kommentoi »