Perheen kokoinen Pala: tila, valo ja piha
Mainos: Designtalo
Perheen kokoinen Pala: tila, valo ja piha
Onko tässä Asuntomessujen fiksuimmat neliöt? Pala – Design-Talon moderni jatkettava omakotitalo – loihtii 122 neliöstä uskomattoman kokonaisuuden, jossa on reilusti tilaa koko perheelle. Jatkettavana talona Pala voi kasvaa myöhemmin tarpeiden muuttuessa.
30.6.2017
 |
Meillä kotona

Pala on suomalaista omakotitalorakentamista mullistava konsepti. Pala on moduuleista koostuva ja eri muotoihin toteutettava omakotitalo. Jokainen Pala on asukkaalleen yksilöllinen: se suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja Design-Talon Kotiräätälin kanssa toiveiden, tarpeiden ja tontin mukaisesti.

”Palassa kiehtovaa on sen joustavuus ja saavutettavuus. Moni asiakas hankkinee tarvittavat palat kerralla, mutta esimerkiksi nuori perhe voi aloittaa yhdestä ja laajentaa kotiaan unelmatontillaan helposti pala kerrallaan perheen ja budjetin kasvaessa”, Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski kertoo.

”Asuntomessujen Pala on kokemisen arvoinen; sen fiksu tilankäyttö on inspiroivaa. Kolme makuuhuonetta, viihtyisä olohuone-keittiö-ruokailutila-kombo ja toimivat kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone. Kaikki hyvässä harmoniassa 122 tehokkaassa neliössä. Suojaisasta atrium-pihasta puhumattakaan.”

Amerikkalais-suomalainen Pala

Asuntomessujen Palan on suunniteltu kuvitteelliselle suomalais-amerikkalaiselle pariskunnalle. Sen sisustuksesta vastaa Pientä pintaremonttia- ja Pientä mökkiremonttia -televisio-ohjelmista tuttu sisustussuunnittelija Mikko Toppala, joka toteutti uudella tavalla mustavalkoisen sisustuksen.

“Tässä kodissa näkyvät ulkomailla asutuilta vuosilta mukaan tarttuneet sisustusmieltymykset. Tavoitteena oli nähdä vaalea ja skandinaavinen tyyli uudella tavalla. Lopputulos onkin tumma ja intensiivinen, jota vaaleat yksityiskohdat rytmittävät, Toppala kuvailee.

Tulkoon valkeus

Tumma talo on kaikkea muuta kuin tumma. Palan vaikuttavan isot ja listattomat läpi talon sijoitetut ikkunat tuovat talvellakin luonnonvalon sisälle, ja isot liukuovet terassille ohjaavat asukkaat ulos – myös makuuhuoneesta.

Tätä on Pala

Kapearunkoisen Palan voi toteuttaa esimerkiksi muotoihin I, L ja U – ja saat aina toimivan ratkaisun kodiksesi. Ja mikä parasta: Palaa voit myöhemmin laajentaa tilatarpeittesi muuttuessa.

  • Jatkettava modulaarinen talo
  • Millainen tarve, sellainen Pala
  • Aina muuttovalmis
  • Minimalistinen arkkitehtuuri
  • Piha pienellekin tontille

"Palan suunnittelun lähtökohtana oli tutkia, miten pientaloja voisi rakentaa tiiviisti ja miten ne voisivat elää asukkaiden elämäntilanteiden muuttuessa."

Arkkitehti Pekka Pakkanen, arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen

Mikkelin Palan knopit

  • 122 upeaa neliötä perheelle
  • Tummaa ja vaaleaa
  • Valon runsaus
  • Suojaisa atrium-piha
Kommentoi »