Kotivinkki

Näyttelijä Pekka Strangille päivän paras hetki koittaa heti aamun sarastaessa – ”Hyvin aloitettu aamu värjää kivasti koko päivää”

Näyttelijä Pekka Strangille päivän paras hetki koittaa heti aamun sarastaessa – ”Hyvin aloitettu aamu värjää kivasti koko päivää”
Näyttelijä Pekka Strang tietää, miten koti pysyy järjestyksessä, aamut toimivat ja tupakoinnin voi lopettaa. Usein häntä auttaa viisas motto. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 6.1.2022

Paras hetki

Tykkään aikaisista aamuista. Jos osaan aloittaa aamun hyvin, se värjää kivasti koko päivää. Laitan kahvin tulemaan ja yritän keksiä sopivaa musaa, ehkä jotain klassista. Parhaimmillaan laitan aamiaisen valmiiksi ja käyn herättämässä muut.

Paras motto

Tarinan mukaan joku egyptiläinen hallitsija halusi lauseen, joka tekee hänet iloiseksi, kun hän on surullinen, ja surulliseksi, kun hän on iloinen. Viisaat miettivät ja keksivät lauseen ”tämäkin menee ohi”. Se on tosi viisas lause. Haluaisimme jäädä kiinni hyvän olon tunteeseen ja petymme, kun se menee ohi. Toisaalta vaikeina hetkinä on hyvä muistaa, että tämäkin menee ohi.

Paras tapa siivota

Meille oli tulossa kolmas lapsi. Vaimoni oli vielä sairaalassa, ja minun piti siivota. Eräs ystävämme tuli auttamaan. Opin häneltä, että tavaroita pitää viedä ulos tai vintille eikä jättää kasoihin, jotta näkee tuloksen. Toivon, että saisin siihen useammin inspiraation.

Paras tapa kokata

Välillä pitää nopeasti ruokkia koko perhe työ- ja koulupäivän jälkeen. Parasta on, jos löydämme kaapeista kaikenlaista, joista syntyy nopea ateria. Usein teemme jotain aika suolaista ja rasvaista. Sen jälkeen huusholliin laskeutuu rauha.

Paras valinta

Poltin tupakkaa melkein kolmekymmentä vuotta ja lopetin muutama kuukausi sitten. Otin avuksi Stumppaa tähän -kirjan ja tein tarkkaan, mitä siinä sanottiin. Lopettaminen on tavallaan yksinkertaista. Alussa nuppi tutisee, mutta se menee ohi aika helposti. Nyt olen huomannut, että nautin kaiken tekemisestä itsessään sen sijaan, että ajattelisin palkitsevani itseni sen jälkeen tupakalla. Tekeminen on se palkinto.

Paras illanvietto

Teatterin sali on täynnä ihmisiä, valot himmenevät, ja näyttelijät ovat briljantteja. Näytöksen jälkeen kävelemme kotiin. On pimeää mutta ei kylmää, ehkä sataa vähän lunta. Puhumme siitä, miten hauska ilta oli tai olemme vain hiljaa omassa kuplassamme.

Paras...

Harrastus: Uinti

Keittiöväline: Paistinpannu

Flunssalääke: Hunaja

Valmisruoka: Hampurilainen

Aamupala: Kahvi

Kännykkäsovellus: Nettipankki

Matkakohde: Berliini

Huonekalu: Ruokapöytä

Sauna: Yleinen

Kosmetiikkatuote: Dödö

Ravintola: Finnjävel

Puu: Omenapuu

Kulkuneuvo: Punainen maantiepyörä

Vaate: Verkkarit kokoasuna

Työkalu: Jakoavain

Jälkiruoka: Hedelmät

Vuodenaika: Kaikki paitsi kevät

Kahvila: Pakilan Teboil

Tuoksu: Läheisen ihmisen

Arkiruoka: Kulhollinen pastaa

Kirja: Christer Kihlman: Ihminen joka järkkyi

Iltarutiini: Kännykän räplääminen

Pekka Strang nähdään Rikinkeltainen taivas -elokuvassa, joka on nyt teattereissa.

Kommentoi »