Kotivinkki

Muista nämä 5 asiaa, kun haluat täydellisen pehmeää pullaa

Muista nämä 5 asiaa, kun haluat täydellisen pehmeää pullaa
Pehmeän pullan salaisuus piilee jauhojen oikeassa määrässä, kunnon kohotuksessa ja sopivassa paistolämpötilassa. Katso pikavinkit, joiden ansiosta leivot entistäkin parempaa pullaa!
Julkaistu 15.2.2023

1. Maidon lämpötila

Hiiva tarvitse herätäkseen kädenlämpöistä nestettä. Muista, että liian kuuma maito (yli 40-astetta) koituu kuitenkin hiivan kohtaloksi. Mutta tiesitkö: leivinjauheella kohotettu pikapulla sekä yön yli kohotettava hiivataikina sekoitetaan kuitenkin aina kylmään nesteeseen.

2. Jauhojen määrä

Jauhoja on sopivasti, kun taikina irtoaa kulhon reunoista. Jauhoja kannattaa loppuvaiheessa alustamista lisätä vähän kerrallaan. Liian löysää taikinaa on vaikea leipoa, ja kovasta taikinasta leivottu pullakin on kovaa.

3. Kunnon kohotus

Taikinan kohottaminen noin kaksinkertaiseksi on hyvä nyrkkisääntö. Tähän menee lämpötilasta riippuen 45 minuutista tuntiin. Pienempi taikina kohoaa nopeammin kuin litrainen.

Kovasta taikinasta leivottu pullakin on kovaa.

4. Lepo liinan alla

Pullien ja pitkojen tulee antaa kohota leipomisen jälkeen vielä uudemman kerran liinan alla vedottomassa paikassa 20–30 minuuttia.

5. Paistoasteet kohdilleen

Liian kuuma uuni tuottaa tummia pullia, jotka voivat jäädä sisältä raaoiksi. Pullille sopiva lämpö on 225 astetta, paikka uunin keskitasolla ja paistoaika 10–12 minuuttia. Pitko tykkää tuplasti pidemmästä paistoajasta, 200 asteen lämmöstä ja uunin alatasosta.

Kommentoi »