Kotivinkki

Parsa valloittaa

Parsa valloittaa

Parsa on parasta! Oli se sitten keitetty, grillattu tai uunissa paahdettu. Kurkkaa helpot reseptit!
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Grillattu parsa: Työnnä parsat varrastikkuihin levyksi, jolloin ne on helppo kääntää. Pirskota päälle oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Viimeistele sitruunan mehulla ja parmesaanilla.

Keitetty parsa: Kiehauta laakeassa kasarissa 2 l vettä, 1 rkl suolaa ja 2 tl sokeria. Lisää parsat ja keitä napakoiksi 5–7 minuuttia. Tarkista oikea kypsyys maistamalla. Tarjoa voisulan kanssa.

Uunissa paahdettu parsa: Mausta parsat tilkalla oliiviöljyä sekä suolalla ja pippurilla. Paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Vielä tilkka sitruunan mehua. Yksinkertaista ja niin hyvää!

Vihreää, tuoretta ja ohutta parsaa ei tarvitse kuoria. Paksujen ja valkoisten parsojen kuoriminen sujuu näppärästi vaikkapa Tupperwaren kuorimaveitsellä, 12,90 e. Tiedustelut: Tupperware www.tupperware.fi.

Katso myös nämä parsareseptit:

Julkaistu: 16.5.2012
Katso myös nämä