Parhaat ilmalämpöpumput puhdistavat sisäilmaa
Mainos: Panasonic
Parhaat ilmalämpöpumput puhdistavat sisäilmaa
Laadukas ilmalämpöpumppu ei ainoastaan säästä sähköä, vaan lisäksi se puhdistaa sisäilmaa. Uusien teknologioiden ansiosta miellyttävästä ja puhtaasta sisäilmasta voi nauttia ympäri vuoden.
14.11.2022

Ilmalämpöpumput ovat yleistyneet suomalaisten kodeissa viimeisten kymmenen vuoden aikana. Laitteita hankitaan etenkin omakotitaloihin ja kesämökeille. Eikä mikään ihme, sillä ilmalämpöpumppu pienentää sähkölaskua. Laadukkaimmissa laitteissa käytetään tätä nykyä myös uusia teknologioita, jotka puhdistavat sisäilmaa. Puhdistusominaisuudesta voi olla merkittävää hyötyä etenkin allergiakodeissa, vaikka raikas sisäilma parantaa tietysti kaikkien kotien asuinmukavuutta.

Panasonic on panostanut viime vuosina ilmaa puhdistavan teknologian kehittämiseen. Panasonic HZ Flagship -ilmalämpöpumppu käyttää nanoe™ X -teknologiaa, joka puhdistaa sisäilmasta hajuja, hometta, siitepölyä, pölyä, bakteereja ja viruksia. Teknologia hyödyntää hydroksyyliradikaaleja (tai OH-radikaaleja), jotka ovat luonnossa esiintyviä molekyylejä. Ne pystyvät rajoittamaan saasteiden, virusten ja bakteerien toimintaa. Näin ollen ne puhdistavat ympäristöä ja poistavat hajuja.

Kehittyneellä nanoe™ X -teknologialla pystytään käsittelemään jopa tiheästi kudottuja kankaita. nanoe™ X on kooltaan metrin miljardisosa eli paljon höyryä pienempi, joten se pystyy tunkeutumaan syvälle kankaisiin poistamaan hajuja. Sitä voidaankin käyttää esimerkiksi vaarallisten aineiden torjuntaan verhoissa, matoissa ja huonekaluissa. nanoe™ X -teknologian avulla hydroksyyliradikaalien etuja voidaan hyödyntää myös kovilla pinnoilla.

Panasonic HZ Flagship -ilmalämpöpumppuun sisäänrakennettu generaattori tuottaa 9,6 biljoonaa hydroksyyliradikaalia sekunnissa. Pieniin vesihiukkasiin sitoutunut nanoe™ X siirtyy pitkän elinkaarensa ansiosta tilassa helposti. Lopputuloksena on puhtaampi ja miellyttävämpi sisäympäristö ilman haitallisia kemikaaleja. Teknologia ei vaadi huoltoa tai osien vaihtamista, joten sitä voi käyttää huolettomasti. Teknologian tehokkuus on testattu kolmannen osapuolen laboratorioissa Ranskassa, Saksassa, Tanskassa, Malesiassa ja Japanissa.

Ilmalämpöpumppu säästää rahaa

Ilmalämpöpumppu on viisas valinta, joka ei ainoastaan paranna asumismukavuutta ja sisäilman laatua, vaan sen avulla säästää sähköä. Suomen oloissa ilmalämpöpumpun avulla säästää omakotitalon lämmityskuluissa tyypillisesti noin kolmanneksen, kun vertailukohtana on suora sähkölämmitys. Ilmalämpöpumpuissa on kuitenkin suuriakin eroja, eivätkä kaikki sovellu Suomen pakkaskeleihin. Laitteen valinnassa kannattaa puhdistusominaisuuksien lisäksi kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen ja toimintavarmuuteen Suomen ankarissa sääolosuhteissa.

Markkinoilla on paljon laitteita, joiden tuotto on vain välttävä Suomen talviolosuhteissa. Omakotitaloon ja mökille kannattaa aina valita mahdollisimman energiatehokas ilmalämpöpumppu, joka toimii kovillakin pakkasilla. Parhaaseen energiasäästöön päästään laitteella, jolla on korkein mahdollinen energialuokka A+++.

Ilmalämpöpumpun SCOP-arvon kannattaa myös olla mahdollisimman korkea. Se kertoo laitteen koko vuoden hyötysuhteesta. Mitä suurempi luku on, sitä energiataloudellisempi ilmalämpöpumppu on. Parhaimpien ilmalämpöpumppujen SCOP-arvo on 5,1 tai enemmän.

Ilmalämpöpumpun laadukkuudesta kertoo myös sen lämmityskapasiteetti Pohjolan talvikuukausina. Esimerkiksi Panasonic HZ Flagship -ilmalämpöpumppu pystyy tuottamaan 3,6 kilowattia lämpöä -25 asteen pakkasilla. Teho vastaa kuutta 600 watin sähköpatteria. Suomen sääolosuhteissa on erityisen tärkeää valita laite, joka toimii luotettavasti kovillakin pakkasilla.

Panasonic HZ Flagship on energiatehokas ilmalämpöpumppu, joka puhdistaa sisäilmaa

  • nanoe™ X -tekniikka neutraloi monenlaisia epäpuhtauksia, esimerkiksi tietyntyyppisiä bakteereja, viruksia, hometta, allergeeneja, siitepölyä ja joitakin vaarallisia aineita
  • Tuottaa miellyttävää lämpöä jopa -35 °C:n ulkolämpötilassa, riippumattoman testauslaitoksen testaama
  • Erinomainen energiatehokkuus A+++/A++
  • Markkinoiden suurin SCOP (5,69) – säästää välittömästi energiaa
  • Soveltuu jäähdytykseen kesällä
  • Sisäänrakennettu Wi-Fi-ohjaus, yhteensopiva ääniohjauksen kanssa
  • Ympäristöystävällinen kylmäaine R32
  • Saatavana valkoisena ja grafiitinharmaana

Kommentoi »