Pannacotta, posset, trifle – helppo pääsiäisjälkiruoka odottaa h-hetkeä jääkaapissa
Ruoka
Pannacotta, posset, trifle – helppo pääsiäisjälkiruoka odottaa h-hetkeä jääkaapissa
Etsinnässä helppo pääsiäisjälkiruoka, jonka voisit valmistella hyvissä ajoin etukäteen? Kokosimme kuusi annosjälkiruokaa, jotka kaipaavat vain nopean viimeistelyn ennen kuin kannat ne tarjolle.

1. Klassinen pannacotta – Italian lahja maailmalle

Italialaisten rakas klassikkojälkiruoka pannacotta tarkoittaa kirjaimellisesti keitettyä kermaa. Kerma kiehautetaan ja hyydytetään liivatteella. Liivatteen sopiva määrä herättää aina keskustelua, mutta me uskomme pehmeän lusikoitavaan lopputulokseen.

"Jätä muut respat rauhaan", kommentoi ohjetta hyvin tyytyväinen lukijammekin.

2. Kahden sävyn kerrospannacotta

Jos haluat säväyttää, tee Tyrniä ja tyrskyjä -bloggaajamme Sarin kerrospannacotta. Siinä kerma keitetään kahdessa erässä, ja toinen satsi maustetaan vadelmilla, toinen sahramilla. Kaunista, eikö?

3. Aikuisten pannacotta, joka onkin juustokakku

Tämä ohje on vain aikuisille! Perinneruokaa prkl -bloggaajamme Mika rakastaa Aperol Spritz -drinkkiä ja päätti tehdä siitä syötävän version. Valtavan suosittu Aperol Spritz -juustokakku kootaan lasiin. Jos haluat, hyydytä pinnalle vielä "jääpalat" kuohuviinistä.

"Tätä juustokakkua voin suositella kaikille Aperol Spritzin ystäville ja miksei muillekin, jotka haluavat kokeilla jotain uutta", Mika kannustaa.

4. Posset hyytyy ilman liivatetta

Jos et halua käyttää liivatetta mutta haluat lusikoitavan kermavanukkaan, valitse posset. Ikivanha brittiläinen jälkiruoka on kuin taikuutta: kaadat kattilaan sokerin ja kerman, kiehautat, lisäät hapanta mehua, jaat nesteen pieniin kuppeihin ja työnnät annokset jääkaappiin. Muutaman tunnin kuluttua sinulla on täydelliseksi asettunut lusikoitava jälkiruoka.

Herkät mandariini-passionpossetit sopivat täydellisesti pääsiäiseen.

5. Kerroskiisseli hurmaa vegaanit

Mummilan keittiöstä tuttu kerroskiisseli muuttuu täydelliseksi vegaaniseksi jälkiruoaksi, kun se keitetään täyteläisestä kookosmaidosta. Tee pinnalle vielä sose syöntikypsistä mangoista, limetin kuoresta ja mehusta sekä sokerista. Koristele annokset paahdetuilla kookoslastuilla.

6. Appelsiini-trifle – kerrosherkku lasissa

Kerroksittain koottava appelsiinitrifle koukuttaa vastakohdillaan: joka lusikallisella saa suuhunsa makeaa, hapanta, raikasta, samettista ja rapeaa. Voit valmistella triflen hyvissä ajoin etukäteen, mutta lisää granola annosten pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »