1. Samettinen soppa toimii ihan aina
Jos aikaa on, palsternakat kannattaa ehdottomasti paahtaa uunissa ennen soppaan soseuttamista. Näin maku saa roppakaupalla lisää syvyyttä, muhevuutta ja herkullista paahteisuutta. Paahdetussa palsternakkasosekeitossa maistuvat palsternakan lisäksi omena, curry ja – yllättävä mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen piparkakkumauste. Resepti on myös vegaaninen, joten se sopii moniin ruokavalioihin.
Jos kaipaat helpon arkikeiton reseptiä, kokeile ihmeessä palsternakka-omenakeittoa. Se syntyy vain viidestä raaka-aineesta, ja makua syventää sulatejuusto.
2. Laatikkoa, gratiinia ja muita uunin taikoja
Uuni rakastaa palsternakkaa ja palsternakka rakastaa uunia! Kokeile esimerkiksi hienostuneen sinappista palsternakka-lehtikaaligratiinia. Jos kaipaat jotakin perinteisempää, kurkista juuresgratiinin resepti. Palsternakka-perunavuoka puolestaan on herkullinen vaihtoehto kermaperunoille.
Kokonainen ateria syntyy uunivuoassa, kun tuunaat rakastetun silakkalaatikon palsternakalla ja lantulla. Silakka-juureslaatikon reseptin löydät täältä.
3. Sujauta leipätaikinaan
Siinä missä porkkana ja muut juurekset, myös palsternakka on mitä mainioin leipätaikinoiden mehevöittäjä ja maustaja. Kokeile vaikka pehmoisia omena-palsternakkasämpylöitä tai ihanan aromikasta palsternakka-jyväleipää.
Palsternakka haastaa joulun perinteiset juureslaatikot
Lempeä palsternakkalaatikko on mahtava lisä joulun laatikkopöytään. Jos haluat heittäytyvä vieläkin villimmäksi, tee joulupöytään parmesaanista porkkana-palsternakkalaatikkoa. Vieraat ihastuvat varmasti!