Palsternakka x 3 – parhaat reseptit samettiseen soppaan, muheviin uuniruokiin ja pehmeisiin sämpylöihin!
Ruoka
Palsternakka x 3 – parhaat reseptit samettiseen soppaan, muheviin uuniruokiin ja pehmeisiin sämpylöihin!
Palsternakka on kasvimaan raikas ja maukas yllättäjä, joka sopii niin keittoihin, laatikkoruokiin kuin meheviin leivonnaisiinkin. Näihin resepteihin ihastut!
Julkaistu 8.9.2020
Meillä kotona

1. Samettinen soppa toimii ihan aina

Paahdettu palsternakkasosekeitto saa makunystyrät hyrisemään onnesta.

Jos aikaa on, palsternakat kannattaa ehdottomasti paahtaa uunissa ennen soppaan soseuttamista. Näin maku saa roppakaupalla lisää syvyyttä, muhevuutta ja herkullista paahteisuutta. Paahdetussa palsternakkasosekeitossa maistuvat palsternakan lisäksi omena, curry ja – yllättävä mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen piparkakkumauste. Resepti on myös vegaaninen, joten se sopii moniin ruokavalioihin.

Jos kaipaat helpon arkikeiton reseptiä, kokeile ihmeessä palsternakka-omenakeittoa. Se syntyy vain viidestä raaka-aineesta, ja makua syventää sulatejuusto.

2. Laatikkoa, gratiinia ja muita uunin taikoja

Palsternakka-lehtikaaligratiini on täsmäpari esimerkiksi paistille. Juhlapöydän tai viikonlopun päivällispöydän suosikki!

Uuni rakastaa palsternakkaa ja palsternakka rakastaa uunia! Kokeile esimerkiksi hienostuneen sinappista palsternakka-lehtikaaligratiinia. Jos kaipaat jotakin perinteisempää, kurkista juuresgratiinin resepti. Palsternakka-perunavuoka puolestaan on herkullinen vaihtoehto kermaperunoille.

Kokonainen ateria syntyy uunivuoassa, kun tuunaat rakastetun silakkalaatikon palsternakalla ja lantulla. Silakka-juureslaatikon reseptin löydät täältä.

Silakka-juureslaatikko saa rapean pinnan näkkärimurusta.

3. Sujauta leipätaikinaan

Siinä missä porkkana ja muut juurekset, myös palsternakka on mitä mainioin leipätaikinoiden mehevöittäjä ja maustaja. Kokeile vaikka pehmoisia omena-palsternakkasämpylöitä tai ihanan aromikasta palsternakka-jyväleipää.

Palsternakka-jyväleipä saa ihastuttavan ulkomuodon kakkuvuoassa.

Palsternakka haastaa joulun perinteiset juureslaatikot

Porkkana-palsternakkalaatikko saa säväyksen parmesaanista ja mukavaa suutuntumaa mantelilastuista.

Lempeä palsternakkalaatikko on mahtava lisä joulun laatikkopöytään. Jos haluat heittäytyvä vieläkin villimmäksi, tee joulupöytään parmesaanista porkkana-palsternakkalaatikkoa. Vieraat ihastuvat varmasti!

Kommentoi »