Päästä luonto lähelle ja nauti sen harmoniasta – 10 terassia, jotka inspiroivat juuri nyt
Sisustus
Päästä luonto lähelle ja nauti sen harmoniasta – 10 terassia, jotka inspiroivat juuri nyt
Nyt suositaan esteettömiä, luontoa mukailevia terasseja, joiden laudoitus patinoituu vähitellen hiekanharmaaksi. Tilaa ei välttämättä tarvita paljon, mutta kaikki se on tehty nautiskelua varten.
4.5.2018
 |
Avotakka
1960-luvun rivitalon atriumpihalle on rakennettu terassi, joka ei peitä koko pihaa. Katajalle on jätetty kivillä peitetty tila, joka muistuttaa japanilaisten puutarhojen hallittua tyyliä. Seinän vierustalla kasvaa kuriton villiviini. Rennot Ban bag -säkkituolit on hankittu Amerikasta.
Terassia rajaavan aidan eteen on rakennettu terassin mittainen kasvulaatikko. Puurimoista rakennettu aita peittyy vähitellen kasvien peittoon. Terassin tyyli pysyy yhtenäisenä, kun terassilaudat, kasvulaatikko ja aita ovat samansävyiset. Lumikenkä-rottinkituolit, Parolan rottinki.
Kasvihuoneen voi sijoittaa myös terassille. Reilun kokoinen kasvihuone toimii myös kodikkaana ja suojaisana oleskelutilana, jossa kasvavat myös tomaatit, yrtit ja salaatit. Komea, mustarunkoinen kasvihuone on Willab Gardenin.
Väljästi rimoitettu seinä antaa näkösuojaa mutta pitää pienen terassin valoisana ja avaran tuntuisena. Puurimat on maalattu säänkestävällä Fasad-ulkomaalilla. Terassitila on hyödynnetty tehokkaasti kulmasohvalla ja neliön mallisella sohvapöydällä, jossa on betonikansi. Sohva on Brafabin mallistosta.
Villa Hupuluksen hulppea terassi on auringonpalvojan unelma. Terassi on rakennettu lehtikuusesta, joka vain paranee harmaantuessaan. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Antti Saravuo ja Natalie Staratakis.
Saaristomökki ja luontoon sulautuva terassi ovat monen suomalaisen unelma. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nauttia aamukahvit mäntyjen ympäröimällä terassilla ja tuntea olevansa osa luontoa. Vankan pirttipöydän ohella terassilla on Fermobin keveä metallipöytä ja -tuolit. Terassi on rakennettu lehtikuusilankuista.
Modernin omakotitalon musta terassi on kesäisin viihtyisä lounge-tila. Lasiseinän takana on makuuhuone. Läpinäkyvät seinät takaavat sen, että merimaisema näkyy esteettä. Lasirakenteet toteutti Alavus Alufront.
Pitkän terassin päädyssä on kesäkeittiö ja ruokailutila. Lasiliukuovet suojaavat ruokalijoita merituulelta. Terassin toisessa päädyssä on oleskelupaikka, jossa on rennot Sackitin Retroit-säkkituolit.
Saaristomökin terassi sulautuu luontoon. Suurikokoinen patio yhdistää sekä mökin että vierasmajan. Rakennusten väliin on pingotettu narut, joihin on kiinnitetty tuulelta ja sateelta suojaavat purjekankaat. Applarö-sarjan kalusteet ja Dyning-aurinkopurjeet (200 x 300 cm) ovat Ikeasta.
Siirtolapuutarhamökin miniterassi on rakennettu kallioiselle tontille. Terassi vaikuttaa avaralta, koska sitä ei ole rajattu kaiteella. Kokoontaittuvat aurinkotuolit on helppo varastoida.
Kommentoi »