Maku

Mainio punaviini lampaanlihalle & muut pääsiäisruoan parhaat parit – poimi 5 viinisuositusta!

Mainio punaviini lampaanlihalle & muut pääsiäisruoan parhaat parit – poimi 5 viinisuositusta!
Millainen viini kruunaa pääsiäisaterian? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén listasi nappivalinnat keväiseen juhlapöytään.
Julkaistu: 25.3.2021

Tyylikäs startti ja loistava parsaskumppa

Enrico Serafino Alta Langa Brut 24,99 euroa/0,75 l.

Pääsiäisherkuttelu on hyvä aloittaa poksauttamalla auki piemontelainen kuohuviini. Kuiva, rapean hapokas ja tyylikkään hedelmäinen kupliva sopii täydellisesti juhlapäivän aperitiiviksi. Kokeile myös parsan ja sitruunarisoton kaveriksi.

Kasvisten ja kalan kyytipoika

Loxarel Xarel-lo Amfores 14,98 euroa/0,75 l.

Amfora-saviruukuissa valmistettu katalonialainen valkoviini on runsaan hedelmäinen, sähköisen hapokas, vivahteikas ja persoonallinen isolla P:llä. Ryhdikäs valkoviini sopii monipuolisesti erilaisten kala- ja kasvisruokien kumppaniksi. Kokeile esimerkiksi täytettyjen uunibataattien kanssa.

Nappivalinta lampaanlihalle

Esporão Monte Velho Biológico 11,99 euroa/0,75 l.

Portugalilainen luomupunaviini on oivallinen seuralainen lammasruoille ja siten mainio valinta pääsiäispöytään. Täyteläinen, kypsän marjaisa ja hennon mausteinen alentejolainen punaviini pitää sisällään kourallisen paikallisia rypälelajikkeita. Tasapainoinen täsmäpari grillatulle karitsankareelle maltillisella hintalapulla.

Mausteisen ruoan kylkeen

Bacalhôa Touriga Nacional 17,98 euroa/0,75 l.

Mehevän täyteläinen, intensiivisen hedelmäinen ja herkullisella tanniinirakenteella varustettu charmikas punaviini toimii hienosti yrttisten liharuokien, kuten naudan tai lampaanpaistin kera. Viinin aavistuksen yrttinen maku pelaa hyvin ronskisti maustetun lihan kanssa, joten se on hyvä valinta myös korealaiselle bulgogille eli pikapaistetuille naudanlihasiivuille.

Herkullinen päätös, suloinen suklaan kera

Simonsig Cape Vintage Reserve 19,99 euroa/0,75 l.

Syvänpunainen ja makea, väkevöity viini on täynnä intensiivistä ja kypsää hedelmää sekä hentoa kaakaota. Etelä-Afrikan pitkät perinteet portviiniä muistuttavien jälkiruokaviinien valmistuksessa näkyvät viinin tasapainoisessa ja pitkään viipyilevässä makuprofiilissa. Tarjoile aavistuksen viileänä esimerkiksi klassisen suklaafondantin kanssa.

2 kommenttia