Päällystä istuintyyny
Tee itse
Päällystä istuintyyny
Istuintyynyn ompelu onnistuu vanhoista flanelli- ja villapaidoista. Istuinpehmuste pitää pepun lämpimänä syksyn illoissa ja vappupiknikillä.
Julkaistu 24.8.2010
Kotivinkki

Näitä tarvitset: *vanhoja lämpimiä vaatteita *nappeja tai nauhaa (ota talteen napit ja nauhat vanhoista vaatteista) *sakset ja virkkuukoukku *ompelutarvikkeet: kangas­paidasta tehtävää päällistä varten ompelukone ja neulepuserosta tehtävää päällistä varten parsinneula ja vahvaa lankaa

Tee näin: 1. Mieti, miten hyödynnät parhaiten vanhan vaatteen kankaan. Jos paidassa on kunnollinen nappilista, leikkaa päällisen palat sitä hyödyntäen. Neulepaidasta kannattaa käyttää alaresorin kohta. 2. Mittaa istuintyynysi leveys ja pituus. Lisää mittoihin noin 4 cm. Leikkaa kaksi samankokoista palaa. Leikkaa toinen paloista niin, että paidan nappilista asettuu sen keskelle. 3. Aseta kappaleiden nurjat puolet vastakkain. Ompele kaikki sivut vajaan sentin saumanvaroilla. Kangaspaitapäällinen ommellaan koneella. 4. Leikkaa neulepaidasta kaksi samankokoista palaa siten, että resorit asettuvat alareunaan. Kun leikkaat neuletta, jätä reilut saumanvarat ja huolittele ne pykäpistoin – näin neulos ei pääse purkaantumaan. Aseta kappaleiden nurjat puolet vastakkain ja ompele ylä- ja sivusaumat käsin tikkipistoilla. 5. Tee villapaitapäälliseen kiinni­tyslenkit kankaasta tai käytä valmista nauhaa. Vedä nauha virkkuukoukun avulla neuleen reunojen läpi ja solmi kiinni. Toinen kiinnitystapa neule­päälliseen on nappikiinnitys. Tee napinläpilenkit ohueksi nauhaksi ommellusta kankaasta. Ompele lenkit koneella siksak-pistoin alareunan nurjalle puolelle ja kiinnitä napit vastakappaleen oikealle puolelle.

Teksti Eveliina Ahonen Kuva Pablo Latorre

Kommentoi »