Onko suunnitelmissasi remontti? Katso asiantuntijan vinkit unelmiesi kylpyhuoneen toteuttamiseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Rauta
Onko suunnitelmissasi remontti? Katso asiantuntijan vinkit unelmiesi kylpyhuoneen toteuttamiseen
Remonteissa tavoitellaan nykyisin sekä aikaa että käyttöä kestäviä ratkaisuja. Kylpyhuoneesta saat kutsuvan keitaan kiinnostavilla yksityiskohdilla, jotka voit tehdä myös itse.
Julkaistu: 8.3.2021

Nyt kun kotona vietetään aiempaa enemmän aikaa, haluaa moni remontoida siitä entistä viihtyisämmän. Jotta lopputuloksesta olisi mahdollisimman pitkään iloa, haluaa yhä useampi suunnitella mahdollisimman ajattomia ratkaisuja ja samalla irtautua nopeasta kulutussyklistä.

− Trendinä on, että kodista pidetään huolta ja kulutus minimoidaan. Koti suunnitellaan tukemaan omaa hyvinvointia. Nyt ei jäljitellä sitä, mitä maailmalla tehdään, vaan luodaan tila, joka tuo itselle hyvän olon, kertoo sisustussuunnittelija ja stailisti Susanna Vento.

Sisustussuunnittelijan loihtimassa Metsämies-kylpyhuoneessa tuoksuvat puu, metsäsammal ja saniainen. Kylvystä voi astua luonnonkiville ja lattian puuritilä muistuttaa laiturista tai pitkospuista. − Tästä fantasiakylppäristä voi hakea ideoita esimerkiksi vanhan talon kellaritilaan, jossa valo tulee ylhäältä, Susanna Vento vinkkaa. Lue lisää aiheesta täältä.

Vento kannustaa etenkin kylpyhuoneremontin kohdalla ajattelemaan kestävyyttä, sillä kyseessä on iso hanke.

− Nyt halutaan lempeyttä, luonnollisuutta ja pehmeyttä. Kodista ja kylpyhuoneesta halutaan tila, jossa on helppo rauhoittua.

Kaipaatko lisää inspiraatiota?

Lue lisää kylpyhuonetrendeistä täältä.

Kylpyhuoneen remontointia suunnitellessa on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä kyseessä on märkätila, jonka remonttiin liittyy erilaisia säädöksiä. K-Raudan asiantuntijan avulla suunnittelet ja toteutat kylpyhuoneremontin helposti ja luotettavasti.

Rauhoittavaa tunnelmaa kylpyhuoneeseen voit tuoda rakentamalla itse esimerkiksi puutason tai upotetun puuritilän. Katso ohjeet täältä.

Vinkit kylpyhuoneremonttiin

  • Hanki yhtiöltä lupa remonttiin, jos asut taloyhtiössä.
  • Palkkaa ammattilaiset tekemään kylpyhuoneen rakenteet ja pinnat sekä putki- ja sähkötyöt. Urakoitsijoita löydät K-Raudan kautta.
  • Muista, että vedeneristystyön tekijällä pitää olla märkätila-asentajan sertifiointi. Pyydä siis urakoitsijalta todistus, josta ilmenee asennustyön tekijä ja käytetty vedeneristysjärjestelmä.
  • Seinien on oltava suorat ja lattian kaatojen riittävät ennen vedeneristyksen tekemistä. (Lattian kaltevuuden tulee olla vähintään 1:100 eli 1 cm metriä kohden, lattiakaivon läheisyydessä 1:50.)
  • Käytä remontissa samaan vedeneristysjärjestelmään kuuluvia tuotteita (vedeneristystuotteita, tasoitteita ja laasteja), jotka asennetaan tarkasti valmistajan ohjeiden mukaan. Näin varmistat järjestelmän oikean toiminnan ja takuun säilymisen.
  • Laattajako kannattaa suunnitella huolella tyylikkään lopputuloksen takaamiseksi.
  • Kytke lattialämmitys pois, jotta saumalaasti ei kuivu liian nopeasti.
  • Muista, että saniteettisilikoni asennetaan vasta laattapinnan puhdistuksen jälkeen.

Kun remontoit kylpyhuoneen K-Raudan kanssa, on sinulla käytössä lukuisia urakkaa helpottavia palveluita. Tutustu laajaan palvelutarjontaan.

Kommentoi »