Ompele upea samettityyny
Tee itse
Ompele upea samettityyny
Sametti on talven trendikkäin materiaali, ja nyt voit ommella siitä upean sohvatyynyn ohjeillamme. Kultainen koristenauha viimeistelee eleganssin.
28.12.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • puuvillasamettia noin 1 m
  • koristenauhaa 165 cm
  • täytevanua.

Näin samettityyny valmistuu

1. Leikkaa sametista tyynyn kappaleet. Takakappale 40 x 55 cm, etukappaleen ylä- ja alareunakappaleet 10 x 55 cm ja laskostettava etukappaleen keskiosa 20 x 160 cm. Lisää leikatessasi noin 1,5 cm:n saumanvarat.

2. Ompele etukappaleen keskiosa laskoksille. Sopiva laskosten syvyys on 1 cm ja sopiva laskosten väli on 1 cm. Jätä kappaleen molempiin päihin hieman sileää samettia, jotta tyyny on helpompi ommella kokonaiseksi.

3. Paina laskostus kokonaan toiselle kyljelleen ja ompele se molemmista reunoista litteäksi saumanvaran kohdalta. Merkitse sen jälkeen laskostuksen keskiosa ja ompele keskilinjaa pitkin laskostus kääntymään toiseen suuntaan. Näin laskosharjat nousevat ommelten välissä kauniisti.

4. Ompele etukappaleen ylä- ja alareunakappaleet paikoilleen oikeat puolet vastakkain.

5. Aseta tyynyn etu- ja takakappale oikeat puolet vastakkain ja ompele reuna ympäri, jätä kääntöaukko. Käännä tyyny oikein päin.

6. Täytä tyyny vanulla ja ompele täyttöaukko kiinni käsin.

7. Ompele käsin koristenauhaa laskostuksen molemmin puolin ja lisää kapeaksi leikattua nauhaa laskostuksen keskilinjaan. 

Vihreä puuvillasametti on Eurokankaasta ja kultainen kimallenauha Napsakka.fi-nettikaupasta. Viltti ja tumma tyyny ovat H&M Homesta ja karvatyyny Hemtexistä.

Lue lisää:

Kommentoi »