Ompele tiipii ja tuulensuoja
Tee itse
Ompele tiipii ja tuulensuoja
Ompele monikäyttöinen ja hauska tiipii, joka muuntuu myös tuulensuojaksi ja näköesteeksi. Kaksipuoliseksi, tukevasta kankaasta ommeltu tipii kestää pienet sateetkin.
29.4.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Tiipii muuttuu tuulensuojaksi helposti. Siitä saa myös kätevän uikkareidenvaihtokopin asettamalla seinät neliön muotoon. Silloin kepit on syytä kaivaa tukevasti hiekkaan tai teroittaa niiden toiset päät, jotta ne saa nakutettua vaikka nurmikolle.

Tarvikkeet:

  • kahta erilaista kangasta, kumpaakin 3,5 m
  • purjerenkaita, 12 kpl
  • parin metrin mittaisia keppejä, 6 kpl
  • narua.

Tiipiin ompeluohje

1. Ompele kankaiden toiset lyhyet päät yhteen noin parin sentin päästä kankaan reunasta, oikeat puolet vastakkain.

2. Käännä molemmista pitkistä sivuista pari senttiä nurjalle ja ompele käänteet kiinni sentin päästä reunasta.

3. Ompele kankaat molemmilta pitkiltä sivuilta toisiinsa nurjat puolet vastakkain. Aloita yhteen ommellusta päästä. Jätä kepin mentävä aukko tasaisesti samaan kohtaan sekä ylä- että alasaumaan. Jätä ensimmäiselle kepille 4 cm:n pätkä 25 cm:n kohdalle ja seuraavat tasavälein niin, että viimeisen kepin jälkeen jää taas 25 cm kangasta.

4. Käännä ompelemattoman pään, molempien kankaiden reunat sisään ja ompele ne päältä.

5. Kiinnitä purjerenkaat pareittain, vierekkäin keppiaukkojen molemmille puolille, katso jutun viimeinen kuva.

6. Poraa keppeihin reiät ja sujauta ne paikoilleen.

Tiipii on helpompi koota, eikä kangas valahda alas, kun keppien ja renkaiden läpi kulkee kestävä naru. Sen avulla ne voi kuroa kokoon ja kirstää paikoilleen. Purjerenkaat asetettiin keppiaukkojen molemmin puolin.
Hieman näkö- ja tuulensuojaa. Naruista on hyötyä tässäkin. Niillä seinämän voi kiinnittää puun oksiin, vaikka kepit upottaisikin maahan. Suoraksi ommeltu kangas on helppo jatkokäyttää myöhemmin, koska kangas on ehyt.

Lue lisää:

Kommentoi »