Ompele pääsiäiskana
Tee itse
Ompele pääsiäiskana
Pehmoinen pääsiäiskana pitää pääsiäismunat lämpiminä. Suklaamunatkin sopivat hienon kanarouvan helmoihin.
Julkaistu 2.3.2016
Unelmien Talo&Koti

Pääsiäiskanan ompeluun riittää kaitale kangasta, muutama nappi ja vähän vanua muodoiksi. Ota ympärysmitta omasta astiasta tai korista. Tärkeintä ovat pitkät ripset ja koreat helmet!

Tarvikkeet:

  • 2-3 erikuosista kangasta
  • helmaan kaitale vohvelikangasta ja helttaan
  • siipeen ja nokkaan palaset huopaa tai muuta tukevaa kangasta
  • pätkä pitsiä
  • nappeja, 4 kpl
  • pieniä helmiä
  • levyvanua
  • lankaa vohvelikankaan kirjailuun
  • ompelulankaa.

Pääsiäiskanan ompeluohje

1. Mittaa sopivan korin, vuoan tai munakotelon ympärys. Lisää siihen saumanvarat. Tämä on kanan kaavan alareuna. Piirrä se ja loput kanarouvasta paperille. Sekä pyrstö, että rintamus levenevät hieman ylöspäin. Muista piirtäessäsi rouvaa lisätä muotoon ympäriinsä sentti saumoja varten, ettei kanasesta tulee liian laihaa. Itse piirretty kana on varmasti sympaattinen. Ryhdy rohkeasti taiteilemaan.

2. Leikkaa pääsiäiskanan kroppa joko yhdestä tai kahdesta kankaasta. Leikkaa toinen/toiset kappaleet peilikuvana. Jos käytät kahta kuosia katkaise kaava rintamuksen kohdalta niskaan (katso kuva ylhäällä) ja lisää myös katkaisukohtiin, molempiin kappaleisiin saumanvarat. Ompele pääosat vartalo-osiin.

3. Leikkaa kananpuolikkaan avulla kaksi levyvanukanaa. Asettele osat päällekäin ompelua varten. Ensin toinen levyvanukana, sen päälle kangaskanat, päälipuolet vastakkain ja viimeiseksi levyvanukana. Leikkaa huovasta heltta ja nokka. Muista saumanvarat! Myötäile heltan kaari pään mukaan. Neulaa nokka ja heltta kohdilleen kanapinon sisälle kahden kankaan väliin. Ompele osat yhteen. Käännä työ oikeinpäin.

4. Ompele helmaan vohvelikaitale. Leikkaa sitä varten noin viisi senttiä korkea ja hieman kanan massua pidempi kaistale. Pujottele vohvelikankaaseen kuvioita. Neulaa kaistale kanaseen ensin sen sisäpuolelle. Käännä kaistaleesta aavistus sisään. Katso että päälle jäävä osuus yltää, reuna käännettynä, korkeammalle kuin sisäpuolella. Siten sisälle ommeltu sauma jää päälipuolella piiloon. Kaitaleen päiden tulee yltää päällekkäin keskellä takana. Käännä päälle jäävästä päästä ylimääräinen alle, niin että sauma tulee keskelle taakse. Ompele kaistale kiinni kanan sisäpuolelta. Neulaa kaitale kiinni etupuolelle ja ompele kaistale. Ompele takasauma kiinni käsin.

5. Koristele kanarouva pääsiäiskuntoon nappisilmillä, pöyhkeillä siivillä ja pitsikauluksella. Omple lisukkeet käsin. Pistele muutama pisto ripsiksi ja puno helmet rouvan kaulaan.

Kommentoi »