Ompele muototyynyjä
Tee itse
Ompele muototyynyjä
Tee isokuvioisesta kankaasta leikkisiä tyynyjä sohvalle, lastenhuoneeseen tai lahjaksi. Helpon muototyynyn ompelee yhdessä illassa.
27.9.2013
 |
Unelmien Talo&Koti

Hullaannutko kankaista? Ompele niistä iloisia tyynyjä, niin ei tarvitse tyytyä vain yhteen kuosiin. Muista tutkia liinavaatekaappisi, ennen kuin menet kangaskauppaan. Vanhoista tyynyliinoista ja lakanoista voi saada mainiota materiaalia vaikka tyynyjen taustakankaaksi.

Tarvikkeet:

  • isokuvioisia kankaita
  • yksiväristä taustakangasta
  • vanua tai superlonrouhetta.

Muototyynyjen ompeluohje

1. Aloita työ kiinnittämällä kuviokangas taustakankaaseen, nurjat puolet vastakkain. Leikkaa kuvio irti yhdessä aluskankaan kanssa. Jätä reilut saumavarat. Voit helpottaa työtä ompelemalla pääli- ja taustakankaat yhteen ennen tarkempaa leikkaamista. Silloinkin kankaat on ensin neulattava toisiinsa kiinni.

2. Siksakkaa saumanvarat halutessasi. Ompele palat yhteen, myötäile kuvion reunoja. Jos kuva näkyy huonosti, vahvista ääriviivoja kangasliidulla. Jätä työhön käden mentävä aukko täyttämistä varten. Hyvä aukkokohta on sellainen, josta vanua tai rouhetta pääsee helposti työntämään tyynyn pienimpiin osiin kuten tassuihin ja korviin. Esimerkiksi ketun selkä tai jänön masu ovat sopivia aukkokohtia.

3. Käännä työ oikeinpäin. Täytä tyyny vanulla tai superlonrouheella.

4. Viimeistele tyyny kääntämällä aukon saumanvarat sisälle. Ompele reunat yhteen käsin huomaamattomilla pistoilla tai koneella aivan taitteiden reunasta. Isompiin muototyynyihin voit ommella vetoketjun, jolloin päällinen on helppo irottaa pesuun.

Kommentoi »